TIOR

Dormitoare ale anului 2014

Fie că urmează să îţi amenajezi locuinţa sau nu, trebuie să recunoşti că îţi place să priveşti case frumos amenajate şi mai ales dormitoare care arată aşa confortabile şi primitoare la care să poţi visa cu ochii deschişi. Noi te vom lăsa, bineînţeles, să le analizezi pe cele care îţi plac şi îţi vom recomanda şi mai multe articole cu idei de amenajări (le poţi găsi aici), dar îţi vom atrage şi atenţia asupra unor elemente din imaginile din galeria foto.

 

Modele florale pe pereţi

 

Poţi alege cele mai cuminţi culori, cele mai simple piese de mobilier, dar apoi alege un element de decor îndrăzneţ: un tablou mare, un autocolant mare sau un desen pe perete. Cel mai bine ar fi să aibă model floral (vegetal), însă poate fi orice imagine îţi place ţie, te reprezintă şi te linişteşte.

 

În galeria foto ai un tablou voluminos cu o orhidee, dar şi un desen cu o păpădie ajunsă la maturitate. Fiecare dintre aceste simboluri poate fi în nenumărate feluri, în funcţie de privitor. Alege şi tu un simbol reprezentativ şi sugestiv pentru tine, apoi recrează-l în dormitor, într-o piesă de artă, un element decorativ.

 

Nuanţe cuminţi, îmbinate cu texturi fine

 

A treia imagine din galeria foto pregătită pentru tine reprezintă întocmai acest concept: un dormitor contemporan decorat într-o paletă cromatică restrânsă, cu alb, nuanţe de gri şi maro. Ghiveciul cu acea plantă naturală din colţ este exact stropul de culoare discret de care are nevoie camera pentru a nu fi totalmente banală. De altfel, şi candelabrul reprezintă o marcă a personalităţii destul de plăcută.

 

Dormitoare ca nişte camere de hotel

 

Şi camerele amenajate în regim hotelier arată bine: acea strălucire specifică, aşternuturile de calitate, corpurile de iluminat diferite şi toate alese cu gust, te fac să te simţi bine într-un astfel de spaţiu şi să îţi doreşti aceleaşi lucruri şi pentru acasă. Pentru a amenaja un dormitor ca o cameră de hotel (sau întreaga locuinţă) poţi citi acest articol pentru mai multe sugestii. 

 

O cameră florală şi discretă

 

A cincea imagine din galeria foto are un aspect proaspăt şi floral. Dacă analizezi puţin camera, vei vedea că elementele decorative cuprind nuanţele care se găsesc într-un crin regal sau într-o orhidee. Combinaţia cromatică potrivită poate oferi şi dormitorului acelaşi aer de prospeţime şi, desigur, va trebui să păstrezi camera curată şi ordonată pentru a păstra mai mult timp acest aspect de prospeţime şi spaţiu deschis, primitor.

 

Tradiţional, clasic sau rustic

 

Utilizarea materialelor naturale, a mobilierului clasic sau a unor elemente de decor sau piese de mobilier în stil elisabetan, victorian sau rustic pot crea dormitoare la fel de plăcute vederii şi la fel de confortabile ca oricare alt stil. Important este să identifici stilul de amenajări interioare care ţi se potriveşte cel mai bine.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI