TIOR

Dormitoare albastrii

Am ales un titlu simplu pentru sugestii la fel de simple pentru amenajări dormitoare. Am mai scris articole despre culorile din dormitor şi notam şi atunci, ca şi acum, că este recomandat să nu îţi aglomerezi dormitorul. Este recomandat ca această cameră să rămână cât mai ordonată, mai simplă şi mai liberă, mai "aerisită", aşa încât să te poţi odihni cu adevărat în propriul cămin.

 

Cu tot ce trebuie într-un dormitor...

 

Bineînţeles, tot ce am notat până acum nu trebuie să te facă să renunţi la obiectele de care ai nevoie în dormitor. Încearcă, numai, să păstrezi un aspect cât mai simplu şi să armonizezi cât mai bine piesele de mobilier şi decoraţiunile între ele.

 

În dormitor, este absolut necesar să ai un pat confortabil, destul de mare pentru numărul de persoane pe care trebuie să le găzduiască, un şifonier cât mai înalt (îţi aminteşti despre recomandările pentru depozitările pe vertical) şi o noptieră, unde să ai ceasul deşteptător şi veioza. Dacă se poate, nu îţi aduce nici calculatorul, nici telefoanele în această cameră.

 

Apoi, în funcţie de gusturile şi necesităţile tale, dar şi de dimensiunile camerei de care dispui, poţi alege şi jaluzele şi perdele pentru ferestre, şi o măsuţă de cafea, şi un fotoliu, şi un taburet pentru sprijinirea picioarelor când stai pe fotoliu, şi o oglindă mare, şi... ce mai vrei tu.

 

... Şi cu mult albastru.

 

Astăzi am ales albastrul pentru amenajarea dormitorului pentru că este culoarea pe care o recomandă specialiştii pentru amenajarea dormitorului. Şi ştiu ei ceva, dacă se tot întorc la această culoare!

 

În plus, nu uita că există foarte multe nuanţe ale acestei culori primare, fiecare având o diferită influenţă asupra minţii şi spiritului uman: de la cel mai deschis bleu la turcoaz, la albastrul electric şi la bleumarin sunt tot felul de nuanţe de albastru. Pentru amenajarea camerei, poţi folosi mai multe nuanţe de albastru sau poţi folosi o singură nuanţă pe care să o combini cu nonculori sau culori neutre ( cu nuanţele acestora).

 

De ce albastru?

 

Sigur, simpla menţionare a faptului că specialiştii recomandă albastrul pentru amenajarea dormitorului nu este de ajuns pentru a te gândi chiar să faci acest lucru. Există, bineînţeles, şi alte motive pentru a alege albastrul pentru amenajarea dormitorului.

 

Albastrul este culoare primară şi conţine în sine un anumit echilibru natural. Esenţa albastrului este de serenitate şi de stimulare a intelectului. De asemenea, albastrul este culoarea cerului şi culoarea asociată apei – două dintre elementele primordiale ale naturii, aşa că aceasta este una dintre culorile recomandate şi în principiile Feng Shui.

 

Albastrul te linişteşte, te ajută să îţi limpezeşti mintea şi să te găseşti drumul către lumea viselor. Alege nuanţa potrivită pentru tine şi lasă-te purtat de val... de valul albastru.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI