TIOR

Despre dormitoarele mici

Vrând, nevrând, din când în când există posibilitatea să trebuiască să amenajezi un dormitor mic. Cum faci acest lucru fără să ştirbeşti confortul sau pragmatismul camerei? Nu este nici foarte uşor, dar nici cine ştie ce inginerie.

 

Alege mobilier direct proporţional.

 

Cu cât camera de mobilat este mai mică, cu atât şi mobilierul trebuie să fie mai mic – mai îngust, mai simplu, mai discret. Să nu creezi impresia într-un dormitor de doi metri pătraţi că nu ai unde pune pasul din cauza unui pat matrimonial aşezat fix în mijloculcamerei.

 

Avem certitudinea că ai înţeles la ce ne referim: patul să nu fie mai mare decât ar fi nevoie (eventual, alege o canapea extensibilă foarte comodă sau un pat rabatabil), dulapul să fie cât mai îngust sau cât mai bine camuflat de artă murală şi aşa mai departe.

 

Ia în considerare amenajarea camerei pe niveluri.

 

Paturile suspendate pot fi la fel de comode ca cele joase, însă oferă un plus de siguranţă psihică şi o perspectivă mai bună asupra lucrurilor. În plus, dacănu alegi paturi supraetajate, ci doar un pat suspendat, vei putea amenaja dedesuptul acestuia un mic spaţiu de lucru sau un colţ de relaxare ori poate chiar o mini bibliotecă, după gust.

 

De altfel, în spaţiul de sub pat, unde în mod normal nu ai face decât să aduni cutii de pantofi pline cu trăznăi sau dâre de praf, vei putea simula un adevărat living dacă optezi pentru patul suspendat: o veioză cu picior înalt, o măsuţă de cafea, o canapea nu prea mare, dar nici prea mică, vreo două-trei taburete şi ai micul tău living privat, atât de aproape de patul de dormit – perfect pentru weekendurile petrecute cu prietenii (pentru copii sau adolescenţi, desigur, căci atunci când oamenii sunt câte doi lucrurile încep să se complice).

 

Alege simplitatea.

 

Este cea mai simplă variantă: în cele mai mici camere este recomandat de fiecare dată să se opteze pentru amenajări lipsite de artificii şi să se mizeze pe elemente de bază şi accesorii cât mai simple, în culori deschise şi aşa mai departe.

 

Poţi opta pentru pasteluri, nu este obligatoriu să alegi nuanţe de maro deschis sau alb şi poţi alege un stil eclectic şi nu unul minimalist. Important este să creezi o atmosferă echilibrată în cameră şi să nu pară sufocantă din cauză multitudinii de ornamente şi a culorilor prea puternice.

 

Nu omite spaţiile de depozitare necesare.

 

Oricine ar ocupa acest dormitor va avea şi măcar câteva obiecte personale de depozitat. Iar aceste lucruri au nevoie de un loc, chiar dacă noua ta casă este prevăzută cu beci şi debara. Aşadar, ia în considerare toate tipurile de depozitări şi orientează-te în special către depozitările pe verticală, pentru a nu supraaglomera spaţiul de dormit. Rafturi, dulapuri, taburete cu funcţionalitate multiplă etc – modelele şi variantele de spaţii de depozitare sunt numeroase.

 

În plus, vei putea găsi aici mai multe sugestii pentru amenajarea unui dormitor mic şi aici mai multe sugestii pentru amenajarea dormitoarelor în general.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI