TIOR

Despre amenajarea dormitorului principal

Dormitorul principal este acela unde se întâmplă toată magia, este clar, da? Dormitorul matrimonial are întotdeauna întâietate sau cel puţin aşa ar trebui. Care sunt recomandările generale pentru amenajarea dormitorului mare? La această întrebare îţi vom răspunde în continuarea articolului. Care sunt recomandările individuale pentru amenajarea dormitorului mare? Răspunsul la această întrebare este la tine, indiferent că amenajezi locuinţa ta cu ajutorul unui specialist sau doar bazându-te pe un anumit buget şi pe intuiţie.

 

Alege camera cea mai mare.

 

De obicei camera părinţilor este cea mai mare, pentru că ei sunt doi şi, oricât de lipicioşi ar fi, tot au nevoie şi de puţin spaţiu. În plus, când într-un dormitor trebuie să încapă doi, şi patul trebuie să fie pentru doi, iar un pat matrimonial ori nu încape, ori nu arată bine într-o cameră mică.

 

De altfel, poţi citi aici mai multe sugestii pentru dormitorul matrimonial şi aici despre amenajarea dormitorului în general. Va trebuie să iei în considerare şi tipul de iluminare, dar şi măsurile necesare pentru conservarea intimităţii în cei mai puni parametri: pereţi antifonaţi, uşă netransparentă, jaluzele, perdele, draperii etc.

 

Pune patul sus dacă vrei mai mult spaţiu la sol.

 

Desigur, vrei un pat confortabil şi încăpător, dar mai ai şi loc să umbli prin cameră? Dacă toate camerele din casa ta sunt relativ mici, s-ar putea să fie mai bine să optezi pentru un pat suspendat, pentru a avea mai mult loc în cameră. Desigur, va trebui să alegi şi un fotoliu confortabil aici jos, şi un covor moale, şi tot felul de accesorii care să completeze gradul de confort oferit de acest dormitor.

 

Decorează în funcţie de personalitatea ta.

 

Dacă îţi place să citeşti, alege un dormitor unde să poţi construi sau instala rafturi în apropierea patului. Aici vei aşeza cărţile preferate – alege cu grijă lecturile potrivite pentru înainte de culcare. Dacă îţi place să cânţi la vreun instrument sau să joci jocuri video până când adormi, atunci asigură-te că această cameră are suficient spaţiu pentru pasiunile tale.

 

Dacă îţi doreşti ca în dormitor să te relaxezi, să te odihneşti şi să dormi şi atât, atunci amenajează dormitorul în cel mai simplu mod cu putinţă, dar fără să uiţi de mărcile personalităţii (ornamente după gust).

 

Îţi plac decoraţiunile ostentative? Alege-le!

 

Îndrăzneşte să îţi decorezi dormitorul întocmai precum vrei şi precum îţi place, în limita bugetului disponibil. Vrei culori puternice? Alege accesorii în culori puternice. Vrei multă lumină? Alege mai multe corpuri de iluminat de tipuri diferite. Vrei un dormitor luxos? Alege texturi fine, candelabre şi alte decoraţiuni potrivite personalităţii tale. Gusturile nu se discută. Alege ce îţi place! 

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI