TIOR

Cum sa faci un dormitor mic sa para mare?

În general, dacă ai un dormitor mic, îţi doreşti să te muţi în alt dormitor mai mare sau să îl faci pe cel actual să pară mai mare. Cum faci o cameră să arate mai mare decât este? Cum faci un dormitor să pară mai spaţios? Mai jos ai câteva sugestii pentru amenajarea unui dormitor mic în aşa fel încât să pară mai mare, iar dacă doreşti mai multe sugestii pentru amenajarea dormitorului vei găsi aici.

 

Trucul cu oglinzile

 

Întotdeauna în spaţiile mici sunt recomandate oglinzile, deja ştii lucrul acesta foarte bine fie din experienţă, fie pentru că ai mai auzit sau ai mai citit ori pe aici, ori prin altă parte. Oglinzile, reflectând şi lumini, şi imagini, fac orice loc să pară mai spaţios decât este.

 

Limita de culoare

 

Când spaţiul de amenajat este mic, mai ales în cazul unui dormitor, este recomandat să alegi o paletă cromatică restrânsă – cât mai restrânsă! Ideal ar fi să alegi alb, două-trei nuanţe de maro (eventual, din paleta culorilor lemnului natural) şi o singură culoare (pe care o poţi folosi cu nuanţele sale, dar fără a o amesteca printre alte culori).

 

Cât mai multă lumină

 

Seara şi noaptea nu îţi trebuie lumină în dormitor, însă atunci când te trezeşti sau mai stai prin cameră este bine ca aceasta să fie cu atât mai luminată cu cât este mai mică. Spaţiile înguste şi slab luminate induc o stare emoţională (sau o dispoziţie, dacă preferi să îi spui aşa) nefastă, negativă, depresivă şi aşa mai departe. Iar în dormitor (deşi alte spaţii nu fac excepţie) ai nevoie numai de gânduri bune şi creative.

 

Spaţii de depozitare deştepte

 

Bineînţeles că într-un dormitor mic nu vei alege un pat matrimonial şi un dulap cât postul Paştelui – nu şi dacă vrei să te poţi mişca prin dormitor şi vrei să îl poţi folosi la nivelul potenţialului său. Alege mobilier cât mai delicat, cât mai micuţ şi, cel mai important, optimizează la maximum spaţiile de depozitare.

 

De exemplu, sub pat nu poate fi loc liber, trebuie să fie o lădiţă pentru lenjerii de pat, cuverturi, perne şi pilote. Sus de tot vei avea un raft cu diferite cutii în care să îţi ţii mărunţişurile, jucăriile, cărţile sau ce mai vrei tu. Tăblia patului va avea şi ea rafturi, în cazul în care optezi pentru un pat cu tăblie, aşa cum îţi recomandam aici... ai înţeles ce trebuie să faci, nu-i aşa?

 

Piese pe măsură

 

Într-un spaţiu îngust este recomandat să optezi pentru mobilier făcut la comandă, iar dormitorul nu are de ce să facă excepţie: măsoară bine camera, vezi ce piese de mobilier îţi trebuie neapărat aici şi comandă-le, aşa încât să se încadreze perfect şi să nu fie loc pentru compromisuri... mai ales că nu este loc!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI