TIOR

Cum realizezi un dormitor boem?

Noi îţi vom prezenta câteva trăsături ale unui dormitor boem şi câteva dintre elementele necesare, iar tu vei decide dacă acest stil de amenajare a dormitorului îţi surâde. În cazul în care dormitoarele boeme cu tendinţe "gypsy" nu îţi sunt pe plac, alege un alt articol dintre cele de aici, care sunt despre amenajarea dormitorului şi documentează-te despre un alt stil de amenajări de dormitoare, potrivit personalităţii, spaţiului şi resurselor tale.

 

Eliberează-ţi mintea de tot ce este modern.

 

Dacă îţi doreşti să îţi decorezi dormitorul într-un stil boem autentic, tot ce are un aspect modern trebuie înlăturat. Dacă ai deja diferite elemente pe care vrei să le incluzi în această cameră, acestea ar trebui să fie vechi, rustice sau lucrate manual. De asemenea, ai putea ţine cont de faptul că ce este boem are multe elemente pe care le poţi regăsi şi la stilul shabby chic, despre care poţi citi mai multe aici.

 

Învaţă despre stilul de viaţă boem.

 

Un stil de viaţă boem îndeamnă la hedonism: trebuie să îţi satisfaci toate poftele şi să cauţi tot ce te face fericit. Este orientat către plăcere şi către frumos, dar şi către relaxare. Prin urmare, înlătură din camera aceasta orice te poate stresa, orice îţi provoacă neplăceri.

 

Alege un ceas deşteptător cu o sonerie plăcută, optează pentru lumină caldă, gălbioară, pentru ferestre mari, dar cu perdele groase care ţi-ar proteja cu succes intimitatea şi ţine întotdeauna la îndemână mici delicii: băuturile preferate, praline, cele mai bune cărţi, muzica preferată etc.

 

Asumă-ţi riscuri: colorează şi ornează cu obiecte de artă.

 

Îndrăzneşte să alegi culori ceva mai intense şi încearcă şi cele mai neaşteptate combinaţii de culori şi texturi. Accesoriile şi piesele de mic mobilier trebuie şi ele să aibă un design aparte, iar pentru ca acest lucru să fie mai bine conturat recomandăm să analizezi aspectul obiectelor din imaginile din galeria foto.

 

Alege întotdeauna şi obiecte de artă pentru decorarea încăperii: tablouri, postere, sculpturi, mobilier şi accesorii lucrate manual etc.

 

Joacă-te cu stilul eclectic.

 

Ţine minte că poţi combina mai multe stiluri: de exemplu, poţi alătura unui pat vintage un fotoliu în stil victorian şi o noptieră cu influenţe mediteraneene sau asiatice. Eclectismul este prietenul tău. Vei vedea şi în imaginile din galerie că obiectele dintr-o cameră nu aparţin aceluiaşi stil.

 

Decorează cu orice tip de obiecte ţi se pare ţie că arată bine, chiar dacă rezultatul ar putea arăta uşor gypsy. Şi spunem "gypsy" şi nu "ţigănesc" pentru că, din păcate, are o nuanţă peiorativă, deşi cultura ţigănească este foarte bogată şi frumoasă.

 

Poţi combina orice culori, orice texturi, orice tip de imprimeuri – trebuie doar să te asiguri că au aceeaşi vibraţie înainte de a le cumpăra. Stilul boem se bazează, la urma urmei, pe energie, pe sentimente, pe emoţie.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI