Cum arata dormitorul unui burlac?

03-09-2013 / Blog amenajari dormitoare

Un bărbat singur pune mare preţ pe confort, dar camera lui trebuie să îi comunice oricărei femei care îi păşeşte pragul că este singur şi disponibil, dar şi viril, sigur pe sine, încrezător, ordonat şi aşa mai departe.

 

Pe scurt, amenajarea dormitorului pentru un burlac va fi orientată atât către personalitatea acestuia, cât şi către găsirea unui partener de viaţă, care să umple cealaltă jumătate a patului. Deci ce alegeri trebuie făcute pentru amenajarea dormitorului unui burlac?

 

Nuanţe neutre sau pete de culoare?

 

Masculinitatea unei încăperi nu trebuie să fie sinonimă cu lipsa culorii. Atât timp cât nu zugrăviţi pereţii cu roz, puteţi alege orice culoare pentru decorarea dormitorului de burlac.

 

În funcţie de personalitatea bărbatului care ocupă dormitorul cu pricina, puteţi alege orice paletă de culoare sau chiar combina culorile pentru a ilustra creativitatea sau preferinţele sale cromatice.

 

Dacă proprietarul acestui dormitor preferă culorile închise sau neutre, sunt recomandate nuanţele de maro, pentru o notă caldă. Majoritatea designerilor aleg, totuşi combinaţii de  cenuşiu, alb şi albastru pentru decorarea dormitorului unui mascul.

 

Piesa centrală – patul

 

Când e singur, trebuie să se odihnească bine. Când nu e singur, trebuie să aibă loc două persoane să doarmă în poziţii decente, dar şi loc de... joacă! Aşadar, patul nu trebuie să fie pentru o singură persoană şi cu atât mai puţin o canapea extensibilă. Nu, patul din camera bărbatului trebuie să fie mare, cu salteaua rezistentă şi de bună calitate, eventual cu tăblie.

 

Pe lângă pat poate fi o măsuţă joasă în locul noptierelor sau câteva rafturi, un taburet şi, alături, dulapul. Dacă spaţiul permite, vor exista şi etajere pentru micile bucurii bărbăteşti: cărţile preferate, mingea de tenis semnată de Ilie Năstase, macheta motocicletei visurilor, colecţia de figurine G.I. Joe, rama unde se odihneşte fotografia făcută în acea zi la pescuit şi aşa mai departe. 

 

Decoraţiuni masculine

 

De-a lungul timpului, s-au putut observa preferinţele generale ale bărbaţilor în privinţa decoraţiunilor interioare. Majoritatea bărbaţilor aleg ornamente care să le ilustreze pasiunile - cum acestea pot varia de la muzică, la geografie, la istorie, sporturi şi aşa mai departe, opţiunile sunt infinite.

 

Totuşi, există şi câteva constante. De exemplu, majoritatea bărbaţilor preferă mobilierul (canapele, fotolii, scaune) din piele de culoare închisă: femeile îl preferă pe cel cu tapiserie textilă.

 

În acest dormitor vor exista ornamente lucrate manual în lemn, piatră sau metal, precum şi „urme” de tehnologie: un super sistem audio sau, poate, un radio vintage, lângă un magnetofon. Nouă şi funcţională sau veche şi cu parfum de istorie, electronicele nu pot lipsi.

 

În altă ordine de idei, sugerăm existenţa unui ghiveci în care să poată supravieţui o plantă – femeilor, adică „publicului ţintă”, le plac florile. Alegeţi un cactus, o orhidee sau un bambus – deşi sunt specii care pot părea dificile, sunt dintre cele mai uşor de întreţinut plante de interior.

 

Nu în ultimul rând, bărbatul trebuie să se obişnuiască cu ideea că nu poate trăi singur o veşnicie, motiv pentru care trebuie întotdeauna să rămână puţin spaţiu: puţin spaţiu în dulap, puţin spaţiu în partea cealaltă a patului, pentru noptiera ei, puţin spaţiu în dulapul de la baie, pentru uscătorul de păr şi mascara, puţin spaţiu pentru tabloul pe care ea îl va face la comandă şi care va ilustra fericitul cuplu: ei doi, în timpul lor de glorie.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.