Cum amenajam dormitorul pentru un somn linistit

21-07-2016 / Blog amenajari dormitoare

Nu dormi suficiente ore? Somnul tău este agitat și te trezești în noapte fără motiv? Noi te învățăm cum să amenajezi dormitorul pentru a evita însomniile. Iată cum poți face acest lucru.

Un pat confortabil

Este important să te odihnești într-un pat confortabil. Odihna este benefică. Numai în acest fel îți poți reface energia consumată în timpul zilei. O bună sănătate a organismului ține strict de cum ne amenajăm dormitorul pentru a ne odihni întreaga noapte.

Alege unul pat potrivit pentru camera ta și amenajează dormitorul în așa fel încât să te poți odihni. Poziția patului este și ea importantă. Așezați patul pe mijloc pentru a avea acces din ambele părți ale camerei. Alege și o saltea potrivită pentru a evita durerile de spate.

Alege culori deschise

Pentru un somn liniștit într-un dormitor relaxant alege culori calde. Dacă optezi pentru nuanțe de crem, alb, bej și galben pal, vei obține o cameră luminoasă și relaxantă.

Sfaturi utile

Renunță la obiectele care nu te lasă să te odihnești. Scoate din cameră televizorul. Acesta te va face să te stai până noaptea târziu. De asemenea, alege pentru dormitorul tău draperii de culoare închisă. Optează pentru culori precum: verde închis, maro închis sau albastru închis. Somnul este mult mai dulce atunci când lumina nu pătrunde în cameră și nu îți deranjează somnul. Mai mult decât atât, alege plante verzi pentru dormitorul tău.  Acestea purifică aerul din cameră și te lasă să te odihnești un timp mai îndelungat.

Alte trucuri

Dacă ai ales să amenajezi dormitorul conform regulilor de mai sus, mai trebuie sa faci câteva lucruri. Păstrează camera mereu curată. O cameră care nu este dezordonată te relaxează și te poți odihni mai bine. Alege să aerisești camera dimineață și seara.  Aerul curat împrospătează camera.

Optează pentru o atmosferă relaxantă o veioză cu picior. Alege o lumină de veghe, aproape de patul tău pentru un somn liniștit.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să accesezi secțiunea Amenajări dormitoare pentru mai multe articole.

Sursa foto: indigomob.ro, savanaculoare.ro, amenajariinterioare.qbox.ro, casa-gradina.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.