TIOR

Cum amenajam dormitorul alb-negru ideal

Rafinament, eleganță, stil care impresionează prin simplitate, însă care conferă un aer sofisticat și elaborat oricărui decor. Așa se poate caracteriza clasica combinație alb-negru la dormitoare.

 

De ce clasică? Pentru că este una dintre cele mai utilizate și îndrăgite combinații; filmele cu Charlie Chaplin, smochingurile, ursuleții Panda și zebrele, tabla de șah, pianul. O găsim oriunde, de aceea ne inspiră naturalețe.

 

Combinația alb-negru a devenit una dintre favorite și în designul interior. De ce? Pentru că este simplă și de efect. Fie că vrei să îți amenajezi biroul, livingul sau dormitorul, există mii de feluri în care îți poți transforma încăperea.

 

Se spune că un dormitor alb-negru conferă o stare de liniște, fiind o îmbinare perfectă pentru odihnă. Cum facem însă să nu devină plictisitor sau anost?

 

Rețeta simplității nordice (scandinave)

 

Nordicii folosesc în designul interior foarte mult alb. Poți căuta inspirație în rafinamentul simplității lor, folosind accente puternice de negru pe fundaluri în nuanțe de alb. Pentru completarea stilului, scandinavii adaugă obiecte și decorațiuni în nuanțe de pământ. Astfel, poți păstra un ton neutru, natural, dar totodată cald.

 

Pete de culoare

 

În cazul în care vrei să reduci monotonia camerei tale de odihnă, poți adăuga o pată de culoare care să atragă atenția și să confere o notă veselă dormitorului. Pentru un contrast cât mai puternic, cele mai indicate culori pentru stilul alb-negru sunt roșu, galben sau mov. Atenție însă la dozarea acesteia! Pentru a păstra ideea de simplitate pe care vrei să o obții prin această combinație, culoarea contrastantă nu trebuie folosită în exces. Poate fi un perete vopsit în altă nuanță, lenjeria de pat sau cuvertura, covorul sau mici obiecte decorative. Cu cât mai discret este utilizată, cu atât mai mult îi păstrează naturalețea.

 

Pardoseală contrastantă

 

Pentru a îți decora camera în stilul alb-negru, trebuie să începi cu începutul. Adică nu îți vei putea amenaja dormitorul în acest stil, dacă pardoselile tale sunt de culoarea lemnului de fag. Nu este însă o arie restrictivă, te poți juca cu imaginația în diverse moduri. Poți folosi parchet negru acoperit de un covor alb, linoleumuri în combinații de alb-negru, marmura neagră cu margini albe sau gresie albă cu margini negre. Ar trebui totuși covoarele să fie în nuanțe închise dacă pereții sunt albi.

 

Text: Alina Iancu

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI