Culori inchise pentru efecte misterioase in dormitor

04-12-2013 / Blog amenajari dormitoare
Dormitorul este camera de odihnă, dar amenajarea dormitorului trebuie să ia în calcul și dimensiunea intimă a acestei încăperi. Puțin mister cu ajutorul culorilor închise oferă întregii camere o notă confortabilă și primitoare. 
 
Alături de un gri sau un maro închis, de bleumarin ori de negru poți folosi orice culori. Contează numai nuanțele pe care le alegi, astfel încât să se potrivească și între ele și să creeze atmosfera dorită. 
 
O pată închisă pentru potențarea culorilor 
 
Am mai discutat și cu alte ocazii despre potențarea culorilor: acestea au nevoie de contraste puternice pentru afi bine puse în valoare. 
 
Diferite nuanțe de gri ar ajuta la punerea în valoare a culorilor calde, iar pentru culorile reci este recomandată folosirea nuanțelor de maro. Oricare dintre acestea pot fi folosite și împreună, atât timp cât găsești nuanțele potrivite. 
 
De altfel, pe lângă accentele închise, poți decora dormitorul și cu contraste complementare: albastru-portocaliu, roșu-verde, galben-violet, însă nu folosi ambele culori în cele mai intense nuanțe. 
 
De asemenea, poți alege lumină graduală – diferite modele de produse de iluminat vor propaga lumina în intensități  și grade de claritate diferite.  
 
Un perete închis pentru vise proeminente 
 
Dacă spiritul tău de artist are nevoie de ceva insolit în dormitor la nivel estetic, atunci poți acoperi unul dintre pereți cu o draperie groasă dintr-un material greu, închis la culoare. Dincolo de aceasta poate fi doar peretele gol, ori o mini bibliotecă. 
 
O altă idee este zugrăvirea unui perete în negru sau orice nuanță închisă se potrivește personalității tale și restului decorului. De altfel, poți utiliza și tapet, pentru baza lucrărilor ce vor urma. Peste var ori peste tapet, poți desena diferite modele, cu un strat gros de vopsea, astfel încât să rămână în relief ori, și mai simplu, poți lipi diferite forme din polistiren, burete sau lemn. Alege o culoare cât mai deschisă pentru aceste modele – alb, crem, argintiu, auriu, pasteluri etc. 
 
 
Un zid negru pentru odihnirea ochilor 
 
Ochii noștri sunt suprasolicitați de aspectul lumii cotidiene. De aceea, înainte de culcare ai nevoie de un spațiu cât mai puțin colorat, care să stimuleze organele vizuale cât mai puțin. 
 
Un perete perfect negru sau într-un cenușiu închis pe care să așezi câteva tablouri (cu fotografii sau cu picturi) alb negru, pe care să îl privești câteva secunde înainte de culcare ar trebui să fie o imagine eficientă și odihnitoare. În plus, contrastul va face ca imaginile să rămână o vreme întipărite în mintea ta, așadar alege teme plăcute, vesele. 
 
Minimalism semi-întunecat 
 
Pentru cei care preferă să își decoreze locuința sau numai dormitorul în stilul minimalist, culorile închise sunt ideale: mai ales în combinații cu nonculori sau culori neutre. Pentru cei îndrăzneți care fac parte din această categorie, un strop de culoare vie (verde crud, roșu cyclame, albastru electric etc) se potrivește foarte bine într-un astfel de ambient. 
 
Va trebui să acorzi atenție puținelor decorațiuni și modului de iluminare, însă nu ai cum să dai greș când folosești culori închise (negru, bleumarin, indigo etc) pentru decorarea unui dormitor în stil minimalist. 
 
Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.