TIOR

Cromoterapie inainte de culcare

Dormitorul este una dintre camerele unde ai parte de cele mai mari delectări. Da, somnul este un lucru de care ai şi nevoie, dar poate şi fi şi un lucru de care poţi să te bucuri pur şi simplu, mai ales dacă reuşeşti să îţi creezi o stare de spirit bună înainte de culcare, aşa încât să visezi frumos şi să te odihneşti bine.

 

Cromoterapia este un mod simplu de relaxare şi de găsire a unui echilibru emoţional. Va fi cu atât mai eficientă cu cât o vei combina cu alte feluri de terapii alternative: meloterapie, aromaterapie, kinetoterapie şi aşa mai departe.

 

Ce înseamnă cromoterapie?

 

Cromoterapia este o metodă de tratare a diferitelor afecţiuni prin utilizarea luminii colorate. Aşadar, ideal ar fi să găseşti becuri colorate cu nuanţa de care ai avea tu nevoie, la nivel emoţional sau la nivel psihologic. În cazul în care această idee nu îţi surâde sau dacă, poate, îţi doreşti să asortezi camera cu lumina, poţi vopsi pereţii în lumina respectivă şi poţi fixa sursa de lumină aşa încât să bată întâi în pereteşi abia apoi să se propage în cameră sau poţi alege diferite obiecte colorate în cameră şi, cu cât culoarea acestora este mai intensă, cu atât şi impresia că întreaga cameră se scaldă în acea culoare va fi mai puternică.

 

Camera sau patul?

 

Colorezi camera sau colorezi patul? Pentru că am discutat cu alte ocazii despre colorare dormitorului în diferite culori, de data aceasta ne vom rezuma la a te ajuta să alegi culoarea potrivită pentru pat. Dacă alegi ca patul să fie într-o anumită culoare, aşternuturile pot fi asortate, dar le poţi alege şi în culori neutre (căci acestea se asortează cu orice) sau alte nuanţe ale altor culori care ţi se pare ţie că s-ar potrivi acolo.

 

Culori calde

 

Culorile calde sunt pentru cei care au nevoie de optimism, de pasiune, de încredere în ei, de comunicare cu ceilalţi şi de redescoperire a sinelui. Culorile calde sunt portocaliu, roşu şi galben, cu toate nuanţele lor. Dacă ai nevoie să mergi într-un loc imaginar fericit înainte de culcare, pentru a-ţi limpezi gândurile şi a putea să dormi mai bine, poţi să îţi decorezi camera în culori calde sau să aşezi în faţa patului un tablou expresiv. O lumină gălbuie şi misterioasă ar putea ajuta, de asemenea, la crearea unei atmosfere calme şi plăcute.

 

Culori reci

 

Culorile reci, deşi ca terminologie sunt la polul opus, ca mesaj nu sunt opuse, ci doar diferite. Culorile reci sunt pentru visători, pentru cei cărora le place să viseze cu ochii deschişi, pentru persoanele perfecţioniste, pentru persoanele care cred că într-o viaţa anterioară au făcut parte din familia regală, pentru cei care se cred şi fac tot posibilul să se simtă importanţi şi utili. În fapt, toată lumea este importantă şi utilă, dar sentimentul dinainte de culcare contează mai mult decât această realitate generală. Aşadar, dacă vrei să te visezi prinţ, om de ştiinţă sau om de afaceri, alege culorile reci: violet, albastru sau verde, cu nuanţele lor.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI