TIOR

Corpuri de lumina pentru accesorizarea dormitorului

În dormitor, mai ales dacă este o cameră mică, ai nevoie şi de multă lumină, dar şi de accesorii finuţe şi de mult spaţiu pentru a nu-ţi aglomera încăperea. Nimic nu este mai rău decât un dormitor aglomerat, nu-i aşa? Într-o cameră sufocantă nu te poţi odihni bine, iar persoană care nu se odihneşte bine nu poate fi cel mai bun om care ar putea fi, nu va avea aceeaşi energie şi nici acelaşi randament pe care l-ar avea dacă este relaxat trupeşte.

 

Aşadar, ai nevoie de un dormitor spaţios şi frumos organizat! Ai nevoie de mobilier şi accesorii care să se completeze perfect pentru a nu crea impresia unui spaţiu aglomerat. Iar de data aceasta ne vom discuta niţel despre corpurile de iluminat din dormitor.

 

Alege tipul de lumină.

 

În dormitor, la fel ca în celelalte camere ale casei, este recomandat să ai mai multe tipuri de corpuri de iluminat: unele pentru lumina generală (o aplice în tavan, un candelabru sau mai multe lustre, indiferent de tipul lor), unele pentru lumină nişată şi unele pentru lumina de atmosferă.

 

În funcţie de tipurile de corpuri de iluminat le vei alege pe toate care sunt în jurul camerei. Acestea trebuie să se potrivească între ele şi să completeze camera din punct de vedere estetic şi pragmatic, nu să o încarce.

 

Pentru tavan poţi alege o aplică (una cu mai multe becuri), pentru zona de lângă pat poţi alege o veioză înaltă, cu picior subţire şi cu abajurul îngust (perfectă pentru lecturile nocturne, mai ales dacă nu îţi doreşti să trezeşti pe cel de lângă tine), iar pentru a crea atmosferă, alege lumânări de diferite culori (pentru diferite tipuri de atmosferă).

 

Alege modelul potrivit şi înălţimea potrivită...

 

În special pentru corpurile de iluminat de la sol va trebui să te documentezi bine înainte şi să răsfoieşti cataloage şi să vizitezi magazine, căci acestea trebuie să se şi potrivească dormitorului tău şi elementelor deja existente aici. În plus, aceste corpuri de iluminat trebuie să fie foarte stabile (pentru a evita accidentele) şi să ocupe cât mai puţin spaţiu. De asemenea, ar trebui să ajungi cu uşurinţă (din pat) să le închizi şi să le aprinzi.

 

Cât despre înălţimea corpurilor de iluminat de lângă pat, mai spunem că trebuie să le potriveşti în aşa fel încât să se propage suficientă lumină în cameră şi să nu îţi bată lumina în ochi.

 

Dacă îţi doreşti neapărat corpuri voluminoase...

 

Trebuie să luăm în calcul varianta în care îţi plac lucrurile mai voluminoase şi îţi doreşti ca lumina generală din cameră să fie propagată de un candelabru bogat. În acest caz, îţi recomandăm să nu alegi un candelabru foarte jos ori să alegi o casă cu tavanele înalte. De asemenea, ar fi bine să alegi cu atenţie culoarea şi modelul lustrelor în raport cu aspectul şi dimensiunile camerei şi elementelor deja existente în aceasta.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI