TIOR

Corpuri de iluminat in suspendare

Poţi schimba cu uşurinţă aspectul dormitorului tău dacă schimbi corpurile de iluminat. De exemplu, alege corpuri de iluminat suspendate. Dacă nu îţi vine a crede că se poate să schimbi atmosfera într-o cameră numai cu ajutorul corpurilor de iluminat, atunci analizează imaginile din galeria foto şi convinge-te că dacă aceste camere ar fi avut alte corpuri de iluminat (unele simple, fixe pe perete sau aplice fixe pentru tavan) nu ar mai fi fost la fel de simpatice. 

 

Corpurile de iluminat suspendate sunt recomandate în special în dormitoare sau în bucătării: în dormitoare pentru că nu petreci atât de mult timp în picioare ca să te poţi lovi cu capul de ele, iar în bucătărie le vei amplasa deasupra suprafeţelor de lucru, tot pentru a nu da peste ele. Astăzi vom discuta despre cele pentru dormitoare. 

 

Becuri atârnate de cabluri roz

 

Cel mai rudimentar corp de iluminat este un bec clasic atârnat de un cablu prăfuit în mijlocul camerei. Totuşi, ştii bine că acesta nu este un element decorativ, ci un detaliu deprimant: ori nu e gata casa, ori stă să se dărâme dacă lumina generală provine de la un astfel de bec. Aşadar, înlocuieşte cablul acela simplu şi urât cu un cablu lung şi colorat într-o nuanţă intensă (roz sau altă culoare, după gust), apoi direcţionează becul către orice colţ din cameră îţi doreşti şi fixează-l cu ajutorul unor cârlige sau al unor agăţători.

 

Lustre handmade

 

Poţi crea mici lustre handmade din obiecte care au fost mici colivii, lămpi sau cutii de conserve iniţial. În funcţie de aerul pe care vrei să îl oferi acestor obiecte, cablul (va fi nevoie de un cablu care să meargă până la fasung) îl vei ascunde după împletituri sau îl vei vopsi în culoarea lanţului care susţine lustra propriu-zisă.

 

Un mare candelabru plin de culoare

 

Nu este necesar ca lustra sau candelabrul din dormitor să fie colorate în nuanţe vii, însă dacă alegi un candelabru ar fi bine să nu fie din cele sclipitoare, de salon (potrivite în living sau în dining, mai ales), ci unul cu ornamente monocolore şi opace, precum cel din imaginea din galeria foto (singura imagine cu un candelabru).

 

Un corp supradimensionat şi lucitor

 

Următoarea imagine de după cea în care este un candelabru negru este cu un corp de iluminat aproape opulent: un cilindru mare, impunător, colorat şi strălucitor. Daca restul ornamentelor din dormitorul tău permit aşa ceva, atunci poţi alege un astfel de corp de iluminat masiv, care să devină centrul de greutate al camerei.

 

"Tobe" simetrice

 

Deşi această sugestie se poate încadra şi la sugestiile de proiecte handmade, o vom păstra ca sugestie de sine strătătoare: poţi alege să îţi iluminezi dormitorul cu ajutorul a două lustre "atârnate" (suspendate) instalate de o parte şi de alta a patului, mai ales dacă acest dormitor este pentru un cuplu, dar fără ca prezenţa a două persoane în dormitor să fie un criteriu. Acestea pot avea întrerupătoare separate sau un întrerupător comun.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI