TIOR

Conceptul de dormitor contemporan

Foarte multe persoane optează pentru amenajarea întregii locuinţe şi, deci, şi a dormitorului, în stil contemporan. Despre stilul contemporan am mai discutat şi aici, însă de data aceasta vom vedea cum se aplică trăsăturile specifice acestui stil în amenajarea dormitorului. Pentru că stilul contemporan este unul destul de sobru, există posibilitatea să ai impresia că îţi este suprimată personalitatea, însă vei vedea că, de fapt, nu este chiar aşa.

 

Nuanţe pământii

 

Bineînţeles că, în dormitor, primează regula confortului: totul trebuie să fie confortabil, atât din punct de vedere tactil, cât şi din punct de vedere estetic. Nuanţele naturale, pământii sau cenuşii, precum şi culorile neutre (crem, bej, toate nuanţele de maro etc) fiind cele ce rezonează cu elementele primordiale ale lumii, au efect liniştitor, calmant – exact aşa cum trebuie să fie un dormitor.

 

Aspect general simplu

 

Ideal ar fi ca aspectul general să fie cât mai simplu: alege huse fără imprimeu sau cu un imprimeu cât mai discret pentru scaune, lenjerie şi cuverturi simple pentru pat şi accesorii pentru ferestre cât mai simple, eventual monocolore. Culoarea parchetului şi culoarea pereţilor ar trebui, de asemenea, ar trebui să fie cât mai apropiate.

 

Mobilier nu prea voluminos

 

Bine, patul va trebui să fie cât mai mare, mai încăpător şi mai confortabil, dar va trebui să găseşti o manieră să îl faci să pară discret. În afară de pat, în dormitor vei mai avea nevoie şi de dulapul pentru haine, de taburete, scaune sau fotolii, de noptiere şi de o măsuţă, poate chiar şi de o consolă sau o comodă. Te vei consulta şi cu imaginile din galeria foto, vei ţine cont şi de alte recomandări, şi de dimensiunile camerei.

 

Accesorii puţine

 

Alege cu grijă decoraţiunile şi alege-le numai pe cele cu adevărat importante, căci stilul contemporan este destul de restrictiv în ceea ce priveşte ornamentele: să fie puţine, simple şi niciodată prea voluminoase. De exemplu, poţi alege să aşezi pe un perete câteva tablouri mici (dacă sunt din aceeaşi serie – de data aceasta, diversitatea nu este recomandată), pe un raft câteva ornamente micuţe (o lampă de aromatizare, o poză cu mama, reproducerea în miniatură a unei statuete importante sau a unei clădiri care îţi place mult etc), iar, pentru animarea spaţiului, poţi opta pentru un ghiveci cu plante naturale pentru interior. Despre plantele de interior poţi citi şi aici.

 

Paletă cromatică restrânsă

 

Ai observat că până acum am pus accentul pe simplitate: simplitate cromatică, simplitatea formelor, păstrarea unui spaţiu cât mai liber, cât mai „aerisit”. Totuşi, dacă vrei să îţi laşi amprenta chiar şi în acest dormitor amenajat în stil contemporan, poţi alege şi colorarea acestuia, însă va trebui să optezi pentru limitarea la o singură culoare (cu nuanţele sale), aşa cum vei vedea şi în imaginile din galeria foto.

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea dormitorului vei găsi aici.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI