TIOR

Ce parere ai despre dormitoarele portocalii?

Spunem atât de des că livingul este cea mai permisivă cameră atunci când vine vorba despre amenajări interioare, dar de ce nu ar fi valabil şi pentru dormitoare? De exemplu, de ce să alegi albastru sau roşu pentru amenajarea dormitorului, dar nu şi o culoare ca portocaliul? De curând, ţi-am scris despre variante de violet pentru locuinţa ta, aşadar nu ai niciun motiv să refuzi nicio culoare.

 

Cu ce stil se potriveşte?

 

Cu orice stil, gândeşte-te numai: se potriveşte cu stilul tradiţional, se potriveşte cu stilul minimalist, se potriveşte cu stilul contemporan, cu stilul elisabetan, cu orice stil! Atunci când alegi un anumit stil de amenajări interioare, contează mai mult piesele alese decât culoarea acestora: texturi, modele, vechime, iată ce este important.

 

Alege nuanţa potrivită.

 

Întotdeauna trebuie să alegi nuanţa potrivită. Şi în cazul violetului ţi-am atras atenţia asupra acestui lucru: nu te gândi din prima la cea mai intensă nuanţă de portocaliu aşezată lângă galben sau violet. Nu. Alege pentru dormitorul tău o piesă de mobilier care îţi place cu totul: formă, culoare, material, totul! Apoi, în funcţie de aspectul acesteia, alege următoarele elemente, inclusiv paleta cromatică potrivită.

 

Nuanţele de portocaliu sunt foarte numeroase: pornesc de la cărămiziu şi continuă cu brun deschis, portocaliu caisă, nuanţe de chihlimbar, portocaliu dovleac, arămiu, mandarină, portocaliu închis şi aşa mai departe. Acestea pot fi asortate cu orice altă culoare, însă va trebui să găseşti nuanţele potrivite.

 

Asortează cu ce trebuie.

 

Adaugă destulă lumină cu ajutorul albului, dar şi al altor culori în nuanţele potrivite: de exemplu, poţi alege să alături unei nuanţe şterse de portocaliu un obiect de un albastru intens. Sau alege un covor mic, verde, zugrăveşte trei pereţi albi şi unul portocaliu ( în orice nuanţa îţi doreşti), iar pardoseala, accesoriile pentru ferestre şi lenjeria pentru pat în culori neutre sau nonculori.

 

Priveşte imaginile alese pentru galeria foto şi, în rest, te poţi gândi la orice combinaţie de culori îţi doreşti: chiar şi o cameră dominată de portocaliu, dar moderată cu diferite nuanţe de maro şi de albastru.

 

Şi dacă este prea mult...

 

Vei găsi în galeria foto şi imagini ceva mai simple: în cazul în care îţi place portocaliul, dar nu destul de mult încât să îţi domine dormitorul, poţi alege numai un perete portocaliu sau pereţi albi sau neutri şi cuverturi portocalii sau, şi mai bine, poţi decora întregul dormitor în culori neutre, iar la final adaugă câţiva "stropi" de portocaliu: o lampă, o ramă foto, un tablou, pernuţe decorative sau un covor asortat cu restul camerei, dar cu un imprimeu portocaliu discret.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI