TIOR

Care sa fie atmosfera dominanta in dormitor?

Am notat şi cu alte ocazii, dar ştiai şi tu deja: dormitorul trebuie amenajat după chipul şi asemănarea celui care se va folosi de el, aşa că şi atmosfera, şi paleta cromatică, şi soiul decoraţiunilor vor depinde de acelaşi lucru. Dacă ai şi un dormitor pentru oaspeţi, şi pe acela va trebui să îl amenajezi tot după placul tău, căci oamenii vin şi pleacă şi, dacă vin la tine înseamnă că te plac pe tine, aşa că le va plăcea şi dormitorul amenajat de tine pentru fiecare dintre ei. În cazul amenajării unui dormitor pentru oaspeţi este ca atunci când alegi un cadou: trebuie întâi să îţi placă ţie (pentru a-l cumpăra) şi cu siguranţă îi va plăcea şi destinatarului.

 

Atmosferă energică, revigorantă!

 

Pentru unii dintre noi (şi unii dintre voi) este mai important să se trezească într-un spaţiu colorat, revigorant, plin de energie, decât să se culce într-un dormitor liniştitor, amenajat într-un ton neutru. Aşadar, trebuie întâi să ştii ce este mai important pentru tine: imaginea cu care adormi în minte şi pe care subconştientul o va altera oricum sau prima imagine pe care o vei vedea când îţi începi ziua?

 

Atmosferă ideală pentru meditaţii

 

Dacă tu, în schimb, preferi o atmosferă senină, potrivită meditaţiei, vei vrea să consulţi articolele noastre despre Feng Shui şi să amenajezi dormitorul cât mai simplu, dar să îţi asiguri acele câteva accesorii necesare meditaţiei: un covoraş pe care să te aşezi în poziţia lotus, câteva lumânări într-un colţ şi, poate, şi câteva accesorii pentru odorizarea naturală a camerei (flori parfumate, beţisoare parfumate, potpourri, săculeţi cu lavandă etc).

 

Simplu, casual

 

Dormitorul poate fi o simplă oază de pace. Nu trebuie să investeşti o avere, trebuie să ai numai acele câteva elemente într-un dormitor. Absolut necesar este să existe un covoraş, un pat şi un corp de iluminat. Apoi s-ar putea să îţi doreşti tu să ai accesorii pentru ferestre (jaluzele, perdele, obloane etc) şi un dulap şi poate o comodă. Cel mai important este să te simţi tu bine în dormitorul tău.

 

Sobru şi calculat

 

În special pentru amenajarea dormitorului pentru un celibatar este recomandat un aer sobru şi calculat. Acest lucru s-ar regăsi într-un dormitor amenajat cu nuanţe de maro, nuanţe de gri şi nuanţe de albastru, verde sau violet închis. Mobilierul ar trebui să fie simplu, la fel ca accesoriile din cameră şi încăperea în sine ar trebui să fie cât mai puţin aglomerată.

 

Personalizat, dar monocolor

 

Am mai discutat şi cu alte ocazii despre acest lucru: dormitorul trebuie întotdeauna să fie personalizat, dar culorile nu sunt singurul mijloc de a personaliza un spaţiu sau un obiect. Alege decoraţiuni cu modele deosebite şi nu va fi nevoie să îţi bombardezi dormitorul cu tot felul de nuanţe ale diferitelor obiecte ca să fie personalizat.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI