TIOR

Camera ta nu trebuie sa fie numai un dormitor

Adesea, în home design, ne oprim la o singură etichetă pentru fiecare cameră. De ce nu am putea amenaja o cameră pentru mai multe activităţi? Da, am avut articole despre amenajarea unui birou în dormitor, despre amenajarea unui living multifuncţional, despre amenajarea unui dining şi a unui spaţiu de lucru în aceeaşi încăpere şi tot aşă. Se poate: dacă îţi doreşti o cameră multifuncţională, se poate amenaja.

 

Camera ta poate fi mai mult decât un dormitor.

 

Ia uită-te în jur: nu ai impresia că risipeşti mult spaţiu din dormitor fără niciun rost? Oferă-i un rost spaţiului gol din camera ta, nu o lăsa să fie doar un spaţiu unde mergi ca să dormi. Sigur, este minunat să dormi într-un pat confortabil şi într-o cameră care să nu fie supraaglomerată, dar acest lucru îl poţi face şi dacă adaugi puţină sare şi puţin piper camerei tale – fă-o să fie camera ta, nu doar un dormitor.

 

Alege o a doua funcţie.

 

După ce te decizi că vrei mai mult de la această cameră, va trebui să începi să te gândeşti şi ce vei face în plus aici: vei citi, vei picta, vei medita, vei face exerciţii, te vei uita la televizor sau vei avea propriul colţ pentru şedinţă şi micul dejun? Bineînţeles, acestea sunt numai câteva sugestii, iar tu eşti singura persoană care ştie mai bine de ce anume are nevoie.

 

Exploatează spaţiul disponibil.

 

Păi sigur că trebuie să îl exploatezi! Doar nu crezi că se va decora singur. Unde ai mai mult spaţiu? Într-un colţ, poţi aşeza un scaun pentru masaj sau o mică banchetă unde să te pregăteşti pentru culcare, în faţa patului, poţi aşeza o canapea unde să te aşezi pentru a păstra o poziţie corectă a spatelui cât timp te uiţi la televizor sau când te pregăteşti să te duci în oraş, iar în firida ferestrei poţi amenaja colţul perfect pentru lectură.

 

Tu unde ai mai mult loc liber pe care să îl poţi remodela?

 

Alege modul potrivit pentru iluminare.

 

Ţi-am recomandat şi cu alte ocazii să alegi minimum două tipuri diferite de iluminare pentru fiecare cameră. Pentru dormitor este cu atât mai important, mai ales dacă îl împarţi cu cineva. Lângă pat, ai nevoie de veioze.

 

De asemenea, este necesar un corp de iluminat central, care să ilumineze toată cameră. Apoi, câteva spoturi luminoase, lumânări sau o altă veioză lângă proaspătul "colţ" amenajat (nu este obligatoriu să fie un colţ).

 

Nu vrei şi un colţ amenajat pentru copilul tău?

 

Dacă ai copii, este bine să îi ţii cât mai aproape de tine – spiritual şi, până la o vârstă, şi fizic. Aşează în camera ta un fotoliu confortabil sau o canapea micuţă unde să vină copilul tău şi să se aşeze, să staţi de vorbă atunci când ţi-e rău, să fie lângă părintele său şi să citească, să aibă unde se aşeza când îi verifici temele sau să petreacă pur şi simplu o parte din timp alături de tine.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI