Animarea dormitorului: inainte si dupa

05-10-2014 / Blog amenajari dormitoare

Dacă încă locuieşti în casa părintească sau dacă pur şi simplu ţi-ai amenajat propria locuinţa de mult (ori poate stai în chirie şi nu rezonezi cu gusturile proprietarului), poate ar fi timpul să împrospătezi aspectul dormitorului tău, să îţi animezi puţin dormitorul. Camera destinată odihnii nu trebuie să fie una plicticoasă şi lipsită de personalitate ci, dimpotrivă, trebuie să te ajute te simţi cât mai bine, cât mai în largul tău, iar acest lucru îl vei face... marcându-ţi teritoriul cu elemente de decor.

 

În cazul în care locuieşti în chirie şi nu toate sugestiile de mai jos sunt aplicabile în locuinţa aceea, nu te supăra şi nici nu intra în panică, ci revino la acest articol unde am notat câteva idei speciale pentru cei care au nevoie de un spaţiu personalizat, dar trăiesc într-o locuinţă închiriată unde nu pot fi făcute schimbări majore.

 

Nu depozita lucruri inestetice la vedere.

 

Chiar dacă urmează să faci diferite proiecte handmade cu obiectele pe care le-ai lăsa la vedere, e mai bine să le depozitezi cumva cât să nu se vadă: cu cât sunt mai multe lucruri la vedere (mai ales dacă nu au un aspect definit), cu atât se creează mai uşor şi mai puternic impresia de cameră dezordonată – nu vrei aşa ceva pentru dormitorul tău. Vei vedea şi în imaginile din galeria foto că aşa este şi că într-adevăr arată mai bine un dormitor liber şi luminos.

 

Caută o cuvertură sau o husă cu aspect plăcut pentru patul tău.

 

Poate nu poţi schimba patul cu totul, dar vrei să aibă un aspect împrospătat. În acest caz, ai două variante: schimbi numai salteaua şi vopseşti cadrul (mai ales dacă din punct de vedere calitativ patul tău este încă bun) sau foloseşti o cuvertură sau o husă (cumpărată, făcută sau împrumutată dintr-o altă cameră) pentru patul tău – eventual ceva mai colorat sau cu o nuanţă mai deschisă decât culoarea anterioară a patului.

 

Înlocuieşte elementele închise la culoare cu unele luminoase în limita posibilului.

 

Draperiile trebuie doar să nu permită trecerea luminii solare în cameră, nu este absolut necesar să fie şi închise la culoare. Ba dimpotrivă, cu cât elementele decorative din cameră sunt mai deschise, cu atât şi dormitorul va fi mai plăcut şi mai relaxant. În dormitorul din galeria foto, vei vedea că şi piesele de mobilier şi accesoriile (draperiile, covoraşele etc) aveau un colorit mai închis anterior şi că după reamenajarea dormitorului întreaga paletă cromatica a devenit şi mai personală (există culori propriu-zise în cameră: rozul acela somon, verdele măslină), şi mai deschisă, şi mai veselă.

 

Etalează-ţi personalitatea pe birou şi/ sau pe noptiere.

 

Aşa cum notam şi în articolul despre personalitate măsuţei cafea, este bine ca diferite piese de mobilier să fie ornate, la rândul lor. Acest lucru este valabil şi pentru comode, noptiere, birouri şi alte astfel de piese de mic mobilier care îşi fac loc într-un dormitor foarte dotat.

 

Adu întotdeauna ceva proaspăt în casa ta.

 

Plantele de interior sunt recomandate pentru toată casa, numai că, în dormitor, este bine să nu fie prezente şi în timpul nopţii, când emană dioxid de carbon. Mai bine ar fi să aeriseşti camera în fiecare dimineaţă şi să aduci periodic flori proaspete pe care să le ţii într-o vază drăguţă.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.