TIOR

Amenajarea dormitorului: un pat mai frumos

Amenajarea dormitorului are ca scop crearea celui mai confortabil spaţiu posibil unde să te poţi odihni în voie. Pentru un spaţiu confortabil, este nevoie de o saltea de calitate şi de o imagine de ansamblu plăcută. Iar pentru a crea o imagine de ansamblu cu un efect puternic trebuie să iei în considerare alegerea unor piese de mobilier deosebite; de exemplu, paturi cu tăblie.

 

Tăblia patului poate fi lucrată manual sau la comandă, din materiale pe care le ai deja, din materiale vintage cumpărate sau din materiale noi.

 

Tăblie supradimensionată

 

Pe lângă faptul că tăblia patului din prima imagine este mai mare decât ar fi fost nevoie, aceasta mai este şi din... tablă de scris. Aceasta este un instrument perfect pentru cei care au idei geniale în somn: te trezeşti, notezi repede o formulă pentru ca mâine dimineaţă să îţi aminteşti ce ai visat şi de culci repede înapoi, fără a pierde şirul ideilor sau pofta de somn.

 

O tăblie „old school”

 

Deşi modelul propriu-zis este vechi, tapiseria este nouă, aşadar se poate recondiţiona o tăblie veche (poate chiar cea de la patul bunicilor), una al cărei model şi a cărei lucrătură din lemn să îţi placă suficient de mult pentru a o recondiţiona. După ce procesul de recuperare şi conservare a lucrăturii din lemn a fost finalizat cu succes, trebuie să retapisezi tăblia (tapiseria veche poate s-a degradat deja prea mult pentru a fi recondiţionată), iar apoi vei avea o tăblie nouă şi frumoasă pentru patul tău.

 

Lucru manual...

 

Din obiecte care pentru tine reprezintă una dintre cele mai mari pasiuni poţi crea diferite modele de tăblii pentru patul din dormitor. De exemplu, cineva şi-a crea acea tăblie din lopeţi. Tu poţi face acelaşi lucru din undiţe, din patine de ski, din discuri de vinil sau alte obiecte. Această tăblie va fi un simbol al efortului pe care tu îl depui pentru a fi zilnic mai aproape de visurile tale.

 

Obiecte transformate

 

Tăbliile pot fi construite nu numai din tăblii vechi şi recondiţionate sau din obiecte mai mici lipite sau prinse împreună, ci şi din diferite obiecte de sine stătătoare a căror funcţie a fost schimbată ulterior. De exemplu, se poate construi o tăblie pentru pat din uşile unui vechi altar, dintr-o fostă fereastră sau din diferite tipuri de placaj.

 

Cu orice formă

 

Dacă ai o bucată de placaj sau pal (cumpărată sau luată dintr-un dulap vechi pe care oricum îl aruncai), poţi decupa din aceasta orice formă îţi doreşti şi o poţi tapisa cu materialul preferat, ales în funcţie de model, culori şi textură. Aşadar, tăblia patului tău poate arăta oricum îţi doreşti.

 

Pentru a citi mai multe despre paturile cu tăblie, click aici sau aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI