TIOR

5 Dormitoare frumoase

Amenajarea dormitorului se face după chipul şi asemănarea celui care îl va locui, precum şi în funcţie de spaţiul disponibil şi tematica şi atmosfera dorite de viitorul posesor al dormitorului. Dormitorul şi baia sunt cele două încăperi din cameră unde individul trebuie să se simtă în largul său şi în singurătate, şi în compania cuiva, şi în stare de veghe, şi în momentele de relaxare trupească sau spirituală.

 

Paleta cromatică influenţează. Indubitabil.

 

Va trebui să cunoşti cât de bine posibil persoana pentru care amenajezi dormitorul respectiv, aşa încât să poţi alege culorile potrivite pentru aceasta. Pe unii îi calmează şi îi destind culorile reci, alţii preferă culorile calde, iar alţii au nevoie de culori din ambele registre cromatice pentru a-şi găsi echilibrul.

 

Vei vedea şi în galeria foto de mai sus, la fel ca în celelalte galerii foto din articolele despre amenajari dormitoare, că dormitoarele sunt dominate de diferite culori sau au numai câteva scântei colorate prin cameră, printre elementele în culori neutre. Nu-i aşa că poţi citi personalitatea celor care folosesc aceste dormitoare numai din aceste lucruri?

 

Adaugă elemente specifice.

 

De exemplu, unii sunt atraşi de diferitele culturi. Prin urmare, îşi vor decora dormitorul cu o tapiserie persană, precum cea din prima imagine. Alţii preferă lucrurile simple şi vor folosi cât mai puţine decoraţiuni pentru accesorizarea camerei şi numai pe acelea ce rezonează cu personalitatea lor.

 

Alţii, sunt firi complexe şi vor să fie percepuţi ca atare, prin urmare vor decora un întreg dormitor în stil contemporan, apelând numai la elemente cu design simplu. La sfârşit, vor adăuga un candelabru impunător sau un tablou opulent.

 

Confortul şi siguranţa nu trebuie ignorate.

 

Sentimentul de siguranţă este recuperat în maniere diferite: cineva ar putea prefera patul cu baldachin, altcineva ar putea prefera un pat cât mai jos şi cu ramă, ca să nu poată cădea din el.

 

Confortul, de asemenea, se asigură în funcţie de preferinţele individuale: gândeşte-te numai la câte tipuri de perne şi de saltele există şi câte combinaţii se pot face cu ele – acestea nu au fost inventate în zadar, ci a existat cerere pentru ele, pentru a se putea fabrica în număr mare şi pentru a se putea răspândi prin lume.

 

Sursa foto: houseandgarden.co.uk

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI