TIOR

5 Dormitoare elegante

Dormitoarele sunt pentru relaxare fizică şi mentală, dar nimeni nu zice că nu pot fi şi elegante. Aşadar, noi îţi vom arăta 5 dormitoare elegante, care sunt încântătoare pentru ochi şi care arată ca şi cum ar fi şi foarte confortabile.

 

Simplitatea şi calitate

 

Două dintre cele mai importante caracteristici ale eleganţei, simplitatea şi calitatea lucrurilor pe care le foloseşti pentru a-ţi decora dormitorul au un cuvânt important de spus în crearea imaginii de ansamblu. Este important ca orice detaliu să se poată regăsi într-un alt obiect din cameră, aşa încât să existe o unitate estetică, iar calitatea obiectelor oferă acel aer distins de care este nevoie. Nu te rezuma la preţ atunci când alegi mobilierul şi accesoriile, ci verifică şi calitatea acestora – s-ar putea să te surprindă.

 

Despre pereţi şi ornamentele lor...

 

Despre pereţi şi ornamentele lor... ar trebui să ştii că poţi să alegi orice culori şi orice tablou, aparţinând oricărui curent artistic sau oricărei perioade. Important este să ştii ce alegi: ori contrast puternic cu orice element din cameră, ori în perfect acord, aşa încât să pară că acel tablou nu poate arăta mai bine în niciun alt mod decât în dormitorul tău.

 

Apoi, gândeşte-te la culorile pereţilor şi tavanului din dormitor. Alege vopseluri de calitate, în culorile preferate şi ia în considerare şi culorile închise şi culorile intense. Uită-te şi la camerele pe care ţi le-am arătat în galeria foto şi vezi care dintre variante îţi place mai mult: culori intense sau culori neutre?

 

Grijă pentru corpurile de iluminat

 

Bineînţeles, trebuie să alegi cu grijă corpurile de iluminat. Este uşor să strici ideea de eleganţă cu un accesoriu neinspirat. Alege veioze, spoturi luminoase sau candelabre care să se potrivească bine în această cameră, chiar dacă nu se încadrează perfect ca stil: poţi amenaja dormitorul în stil minimalist şi să alegi ca produs de iluminat lumânări în sfeşnice sau candelabre, dar trebuie să le alegi cu grijă.

 

Şi nu în ultimul rând, piese de mobilier suplimentare

 

Am stabilit deja: un dormitor, ca să se poată numi astfel, are nevoie de un pat. Apoi, este bine să ai şifonierul aproape şi o noptieră, poate şi un scaun unde să îţi laşi hainele pe care le pregăteşti pentru a doua zi sau pe care le-ai purtat, dar încă nu ai chef să le duci la locul lor.

 

Aşa cum ai văzut şi în galerie, ar arăta drăguţ şi să ai câteva fotolii „ornate” cu păturici şi pernuţe decorative unde să stai şi să citeşti înainte de culcare sau poate chiar o banchetă, elegantă şi ea, unde să fie locul pentru tăviţa cu mic dejun.

 

Sursa foto: houzz.com.

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI