TIOR

Un dormitor pentru fete si fetite

Amenajarea camerei pentru o fată poate fi o adevărată provocare, căci, aşa cum ştim cum toţii, fetele sunt puţin mai greu de înţeles. Cum amenajezi camera unei fete? Criteriile principale sunt aceleaşi: va avea nevoie de un spaţiu pentru dormit, de un spaţiu pentru studiat şi de un spaţiu pentru joacă.

 

În timp, probabil că va fi nevoie de o măsuţă de cosmetică, unde să îşi îngrijească tenul şi să îşi aranjeze părul, precum şi de o zonă pentru relaxare. Da, va fi nevoie de o cameră mai mare. Şi ar fi bine să iei în calcul şi amenajarea unui soi de dressing, cu paravan după care să se schimbe, cu umeraşe pe care să îşi pună hainele şi cu un organizator pentru multele perechi de încălţăminte.

 

Alegeţi paleta cromatică.

 

Foarte multor fete le plac nuanţele de roz. Dar nu tuturor fetelor. Prin urmare, trebuie să te orientezi şi către alte culori: roşu, oranj, verde, galben sau poate chiar albastru (sau oricare dintre nuanţele acestor culori). În acelaşi timp, poţi lua în considerare o cameră multicoloră care a îmbunătăţi dispoziţia fetei care va locui acolo şi va potenţa optimismul acesteia, fără a se ciocni de diferite prejudecăţi, cum ar fi în cazul în care un băiat ar avea o cameră ca un mare curcubeu.

 

Alege o tematică potrivită.

 

Şi fetele, ca şi băieţii, au diferite pasiuni. Atunci când amenajezi camera pentru o fată, ar fi bine să ţii cont de hobby-urile acesteia, dar şi de faptul că, după o perioadă, s-ar putea să îşi dorească să facă altceva.

 

Pentru alegerea tematicii, te poţi inspira şi din articolul despre camere tematice, însă cel mai bine ar fi să discuţi cu fata ta şi să vezi ce anume i-ar plăcea şi cum puteţi pune în practică împreună diferitele idei pe care le acumulaţi, în aşa fel încât să creaţi un decor constructiv şi inspirator.

 

Alege decoraţiunile potrivite.

 

Când spunem "decoraţiuni" ne referim la tot ce va înfrumuseţa această cameră: perdele, corpuri de iluminat, huse, covoraşe, pernuţe decorative, rame, sculpturi, tablouri, colecţii de jucării şi aşa mai departe. Şi acestea, ca toate celelalte elemente din cameră, vor fi în acord cu hobby-urile fetei şi cu lucrurile pe care aceasta le apreciază.

 

Bineînţeles, poţi întotdeauna să alegi pentru copilul tău orice culoare îţi doreşti şi să eviţi clişeele cromatice: doar pentru că amenajezi o cameră pentru o fată nu trebuie să arate ca şi cum ar fi o mare bomboană roz, nici să aibă detalii de la Barbie, Hello Kitty şi alte trăznăi asociate incorect sexului feminin.

 

Din nou: ţine cont de personalitatea fetei atunci când îi amenajezi camera şi de recomandările scrise în acest articol, nu numai de cromatică.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI