Transformarea camerei copilului in camera pentru un adolescent

30-07-2013 / Blog amenajari camera copii

Odată cu trecerea anilor, preferinţele se schimbă. Aşadar, să nu vă miraţi când copilaşul dumneavoastră va dori să îşi facă un tatuaj şi să îşi zugrăvească un perete negru în cameră sau când va dori o tunsoare ceva mai ciudată şi un graffiti deasupra patului, în locul tabloului semnat de Grigorescu.

 

Ideal este să luaţi aceste lucruri în considerare încă de la prima amenajare a camerei copilului. De asemenea, dacă aveţi doi sau mai mulţi copii, s-ar putea să vă doriţi să le rezervaţi camera cea mai mare unde, de-a lungul anilor, vor apărea pereţi falşi care vor delimita spaţiul privat de care va avea nevoie fiecare adolescent.

 

Ce faceţi cu dulapurile?

 

Pentru transformarea dulapurilor există trei variante; prima va fi cea mai simplă, dar şi cea mai costisitoare: donarea dulapului vechi şi achiziţionarea unuia nou, care se va potrivi în camera transformată.

 

Totuşi, nu uitaţi de farmecul produselor personalizate, iar aici intervin celelalte două metode de transformare a dulapului: prin folosirea de autocolante sau prin vopsire. Nimic nu vă împiedică să combinaţi cele două modalităţi, pentru un aspect şi mai avangardist. Puteţi face din acest lucru un proiect de familie, care să vă ajute să vă apropiaţi de copilul dumneavoastră în drumul său spre maturitate.

 

Ce faceţi cu perdelele?

 

Atunci când decoraţi camera copilului, optaţi doar pentru perdele subţiri, nu prea lungi. Când copilul creşte, puteţi îmbogăţi camera lui cu draperii în culoarea preferată a copilului dumneavoastră.

 

De asemenea, când copilul devine adolescent, puteţi doar să vopsiţi draperiile şi perdelele, dacă nu doriţi să le schimbaţi cu totul. În funcţie de relaţia părinte-copil, puteţi lăsa adolescentul să îşi vopsească şi accesorizeze singur draperiile – în final, camera lui va fi decorată cu ele şi, nu în ultimul rând, trebuie să înveţe să fie responsabil şi să îşi calculeze bine alegerile înainte de a vopsi perdeaua crem a mamei în indigo cu imprimeuri cu cap de mort.

 

Ce faceţi cu patul?

 

Mai bine alegeţi unul mai încăpător încă de la început – un pat care să lase loc copilului să crească oricât de mult ar vrea (în înălţime!) şi care să îi permită un somn liniştit şi nestrâmtorat: minţile strălucite au nevoie de somn odihnitor şi de iluzia nelimitării spaţiale.

 

Alegeţi paturi cât mai simple, cu saltele şanjabile, fără baldachin, fără gratii (sau cu unele ce pot demontate), iar paturile încorporate în mobilier nici nu încap în discuţie. Totuşi, paturile cu tăblie ar putea fi apreciate şi de cei mici, şi de aceeaşi pitici după ce au crescut.

 

Încercaţi să lăsaţi cât mai mult spaţiu în camera copilului şi să nu investiţi foarte mult în mobilierul acestei camere. Preferinţele şi pasiunile copilului dumneavoastră se vor schimba odată cu trecerea anilor, iar amenajările din camera sa vor trebui să ţină pasul: dacă întru-un sezon este pasionat de astrologie, într-unul de anotimpuri, într-unul de matematică şi în următorul de muzică, va trebui să lăsaţi loc pentru improvizaţii, pentru obiecte hand made (eventual făcute chiar de cel mic) şi pentru instalarea unui mini atelier nou-nouţ de fiecare dată.

 

Pe cât posibil, încercaţi să nu aruncaţi accesoriile, decoraţiunile sau suvenirurile adunate de micuţ, ci oferiţi-i posibilitatea să le trieze el însuşi după câţiva ani: după adolescenţă schimbările vor fi mai puţin categorice, iar atunci îşi va putea exersa discernământul asupra obiectelor trecute prin camera sa în timpul transformării. Pentru acest lucru, veţi avea nevoie de un dulap sau poate doar de câteva cutii pentru depozitare, dar va trebui să fiţi pregătiţi.

 

Sursa foto: freshome.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.