TIOR

Proiecte handmade pentru copii

Este Ziua Internaţională a copilului. Nimic nu poate fi astăzi mai important decât să petreci timp cu copilul sau copiii tăi. Nu vom discuta despre amenajarea camerei copilului, astăzi îţi propunem să faceţi împreună (tu şi copilul) câteva obiecte drăguţe handmade. Desigur, ora de lucru manual nu îşi are rostul dacă afară este vreme bună de plimbări şi joacă în aer liber. În cazul în care nu apucaţi să faceţi asta chiar azi, păstrează ideile pentru o altă zi – ziua copilului poate fi sărbătorită oricând.

 

Puşculiţe reciclate

 

Din borcane sau din bidoane de apă (de 0,5 l), puteţi crea o puşculiţă: veţi da găuri în capacul borcanelor şi într-o parte a bidonului pentru a introduce pe acolo bănuţii. Design-ul puşculiţei depinde de gusturile voastre: borcanul îl puteţi transforma în bufniţă sau în ursuleţ cu ajutorul unor forme decupate din hârtie, iar bidonul poate deveni un porcuşor haios.

 

Suporturi colorate

 

Nu aruncaţi cutiile de conservă, ci curăţaţi-le foarte, foarte bine, apoi vopsiţile marginile tăioase şi exteriorul: aşa vor fi mai simpatice şi nu mai prezintă riscul de tăiere sau zgâriere. După aceea, le puteţi desena împreună după bunul plac, iar apoi fixaţi-le pe perete: vor deveni spaţii de depozitare pentru papucei, pentru carioci, pentru cerceluşi sau alte astfel de lucruri, în funcţie de dimensiunile cutiilor de conservă pe care le decoraţi.

 

Avizier... cu lipici!

 

Şi la propriu, şi la figurat. Uită-te în galerie şi vei vedea că arată bine. Acum nu mai lipseşte decât să strângi dopurile de plută şi să găseşti o ramă uitată sau pe care ai putea să o sacrifici. Dacă nu ai destule dopuri de plută, tu te poţi ocupa de tăiierea dopurilor pe lungime sau rondele, aşa încât să poată acoperi întreaga suprafaţă din interiorul ramei, în timp ce copilul tău se ocupă de lipirea resurselor de plută. Apoi, alegeţi împreună fotografii, imagini decupate şi bileţele drăguţe pe care să  le afişaţi la avizier. 

 

Rame personalizate

 

Totul poate fi făcut de mâna omului. De exemplu, ramele foto: decupează dintr-un carton mai gros o formă care să vă placă sau chiar şi forme banale precum cerc sau pătrat, căci le veţi decora imediat. Înfăşuraţi apoi cartonul într-o sfoară nu prea groasă aşa încât să nu se mai vadă nici urmă de carton. Coloraţi sfoara în culoarea sau culorile preferate.

 

Este aproape gata. Mai trebuie să alegeţi accesorii pentru această ramă: abţibilduri cu gărgăriţe sau mici desene decupate (iepuraşi, pisicuţe, maimuţici sau fluturaşi, ca în imaginea din galerie).

 

Mini ghivece personalizate

 

Ghivecele sunt şi ele mai drăguţe atunci când sunt personalizate. Fie alegeţi un ghiveci clasic şi îl personalizaţi desenându-l cu ojă, vopsea sau acuarele acrilice, fie alegeţi un obiect neconvenţional: o pereche de cizmuliţe care au rămas mici, o cutie de conservă, o roabă de jucărie etc. Coloraţi-le, izolaţi-le, umpleţi-le cu pământ şi sădiţi câteva seminţe de flori. Udaţi şi aşteptaţi cuminţei să crească.

 

Sursa foto: pinterest.com, buzzfeed.com, marthastewart.com, aliexpress.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI