TIOR

Proiecte creative pentru copii

Piticul tău merită tot ce-i mai bun, nu-i așa? Inițiază pentru și cu el câteva proiecte creative care să îi stimuleze aptitudinile manuale și imaginația. Cum să faci lucrul acesta fără a întoarce toată casa pe dos? Este simplu, nu trebuie decât să alegi câteva zone unde să se manifeste micuțul și unde să îl poți supraveghea, eventual.

 

Zone distractive de lucru

 

Zonele de lucru pentru copii nu trebuie calculate prea mult. Au nevoie de o măsuță și scaune unde să se așeze (și unde să încapi și tu sau, eventual, câțiva dintre prietenii copilului), de o zonă pentru expoziții și câteva decorațiuni colorate care să îi stimuleze și/sau susțină creativitatea.

 

De exemplu, alege un covor colorat, cu peri scurți, pentru a colora încăperea. Apoi așează în același colț o tablă de scris și câteva rame în care să îi așezi periodic diferite desene sau figurine din plastilină.

 

Interese comune

 

Trebuie să acorzi foarte multă atenție intereselor copilului: poate nu va putea să îți spună în mod explicit ce vrea și nici nu va putea alege, din prima, ce îi face bine. Va trebui ca tu să acorzi atenție manifestărilor și stărilor lui, dar și să te implici în toate activitățile lui.

 

Activități atractive

 

În primul rând, va trebui să îl faci pe micuț să îi placă ceva. Totuși, va trebui să îi oferi mai multe variante din care să își aleagă activitatea preferată. În al doilea rând, va trebui să participi, în primă fază, la orele sale de lucru manual, de creație sau de joacă (de fapt, cele trei noțiuni reprezintă unul și același lucru).

 

În al treilea rând, va trebui să îl ajuți pe cel mic să înțeleagă de ce și cum îl vor ajuta diferite activități să aibă mai mult succes, să fie mai apreciat și cât de important este să ai o personalitate complexă – va trebui, desigur, să folosești un limbaj adecvat.

Nu în ultimul rând, este recomandat să îl înveți pe micuț să lucreze ordonat: organizează-i instrumentele pe categorii, iar fiecare categorie în propriul suport.

 

Galerie de artă homemade

 

Organizează o mini galerie de artă cu lucrări ale copilului tău. Sigur, nu este el Picasso, dar nimic nu este mai frumos decât un portret de familie sau portretul animalului de companie desenat de copilul tău. Invită, măcar din când în când, vecini și prieteni să viziteze galeria.

 

Această galerie are un dublu rol: înveselirea și împrospătarea aspectului locuinței tale și construirea încrederii în forțele proprii de către și pentru copilul tău.

 

Un colț de artist

 

Nu toți copiii vor să fie pictori și sculptori. Improvizează pentru copilul tău o zonă potrivită preferințelor lui: geografie, teatru, sport, literatură și așa mai departe. Implică și alți membri ai familiei în activitățile voastre.

 

Recompensează-ți juniorul

 

Pentru fiecare sarcină în plus pe care o îndeplinește acasă, pentru orice ajutor oferit, recompensează-ți copilul. De asemenea, implică-l în mod constant în treburile casei.

 

Recompensele pot varia de la îmbrățișări și pupici la mici daruri sau bănuți și, astfel, îl vei învăța și să economisească, și să aprecieze bunurile pe care le obține, și să își investească economiile, la timpul potrivit, în produsul potrivit. 

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI