TIOR

Pentru copii: o camera cu de toate

Copiii merită tot ce este mai bun, însă atunci când amenajezi o cameră pentru copii trebuie să îmbini utilul cu plăcutul. Prin urmare, va trebui ca în camera copilului să fie cât mai multe elemente cu utilitate diferită, după cum urmează...

 

Un loc pentru somn

 

Din camera copilului nu poate lipsi, bineînţeles, patul. Acesta poate fi mai mare, aşa încât să nu fie necesar să îl schimbi atunci când creşte copilul, însă va trebui să adaptezi lenjeria şi accesoriile pentru pat (pături, cuverturi, perne, pilote) în funcţie de vârsta copilului. Fă în aşa fel încât patul copilului să fie comod şi simpatic, să îi placă atât de mult să doarmă acolo încât să nu mai vrea niciodată să doarmă în pat cu părinţii.

 

Un loc pentru timpul liber

 

Copiii au nevoie de un loc unde să îşi petreacă timpul liber (din care au din belşug). Acest loc poate avea forma unui cort, a unei căsuţe în "copac", a unui pat suspendat sau poate fi despărţit de zona de dormit printr-un perete fals sau un paravan. Veţi alege împreună felul în care veţi delimita zona de joacă de spaţiul de dormit.

 

Loc pentru "hobby"-uri

 

Ce îi place copilului tău? Să cânte? Să danseze? Să deseneze? Să exploateze lumea şi toate curiozităţile ei? Amenajează-i un colţişor în camera lui unde să îşi poată pune în practică talentele, unde să îşi urmeze hobby-urile într-un mod sănătos şi în siguranţă.

 

Un loc pentru studiu

 

Încă de la "grădi" este bine să obişnuieşti copilul să îşi facă temele, indiferent de gradul de dificultate al acestora, într-un spaţiu special amenajat: la birou. Trebuie să existe un loc pentru scris, desenat şi lucru manual şi un loc pentru citit – ar fi bine să alegi un birou cu multe compartimente, deasupra căruia să fixezi rafturi pentru rechizite şi alte instrumente necesare temelor şi, alături, să aşezi un fotoliu-puf.

 

Locuri pentru toate obiectele

 

Fiecare categorie de obiecte trebuie să aibă un loc bine stabilit, aşa încât copilul sa se înveţe ordonat. Obiectele pentru teme trebuie să rămână în locul de studiu, jucăriile în spaţiul de joacă, iar hainele şi rechizitele nu pot sta în acelaşi dulap.

 

Şi un loc pentru părinţi

 

Poate vrei să îţi priveşti copilul cum doarme, poate îi stai alături să îi citeşti poveşti înainte de culcare sau poate îi stai alături în timpul în care îşi face temele (pentru supraveghere, pentru ajutor sau numai pentru sprijin moral). Oricum ar fi, recomandat este să amenajezi în camera copilului şi un loc pentru părinţi: un fotoliu, o banchetă, un fotoliu-balansoar sau un scaun confortabil, cu sau fără taburet pentru picioare – tu alegi!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI