TIOR

Originalitate pentru dormitorul adolescentului

Adolescenţii vor întotdeauna o cameră a lor, vor intimitate şi un spaţiu original unde să îşi petreacă timpul liber şi unde să îşi invite prietenii cu mândrie. Pentru adolescenţi este important să fie văzuţi bine de restul celor de seama lor, să aibă un spaţiu acasă unde să se simtă importanţi, să se simtă în largul său şi să aibă toate lucrurile de care au nevoie – aceste lucruri nu sunt neapărat ce crezi tu că sunt sau ce îţi cei ei. Va trebui să te documentez puţin în privinţa diferitelor tipuri de confort, dar şi să îţi cunoşti foarte bine copilul sau copiii.

 

Câţi ani are?

 

Adolescenţa începe, în funcţie de sex şi de la copil la copil, la vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, şi se termină la vârsta de 19-21 de ani. Aşadar, va trebui să amenajezi camera corespunzătoare în funcţie de vârsta copilului, pentru că dacă ai un copil major (tot copilul tău este, indiferent de vârstă), nu îi poţi amenaja camera cu tapet cu maimuţe în tramvai şi lustre cu model Spiderman.

 

Fată sau băiat?

 

Desigur, cel mai mult contează gusturile copilului tău: există şi băieţi care preferă culorile calde, şi fete care preferă un decor în culori reci sau sobre, fără ca astfel de preferinţe să însemne că este ceva în neregulă cu vreunul dintre copiii tăi.

 

Totuşi, adesea copiii dezvoltă preferinţe specifice sexului lor: dacă sunt fete, se orientează către vopsea şi mobilier deschis, roz sau lila, iar dacă sunt băieţi, vor vrea o cameră cu mobilier serios, mai pătrăţos, în culori închise sau/şi reci şi, poate accesorii cu tematică sportivă.

 

Copil singur la părinţi sau nu?

 

Ai un singur copil în familie sau mai mulţi? Şi câte camere are locuinţa ta? În funcţie de răspunsurile la aceste două întrebări, vei amenaja camera pentru copiii tăi. Ideal ar fi să aibă fiecare copil camera lui, dar dacă acest lucru nu se potriveşte familiei şi casei tale, nu este o problemă. Copiii se pot grupa şi, împărţind aceeaşi cameră, vor fi obligaţi să se împace bine.

 

Adolescentul tău ce pasiuni are?

 

Camerele individuale trebuie întotdeauna să fie puternic personalizate: acest lucru îl vei face, bineînţeles, în funcţie preocupările şi pasiunile adolescentului tău. Am mai discutat şi cu alte ocazii despre camerele tematice, aşadar ştii deja că pasiunile copilului tău se pot regăsi în obiecte propriu-zise precum instrumente muzicale, mingi şi coşuri pentru diferite sporturi, sau în mobilier şi accesorii (imprimeuri şi modele specifice) etc.

 

Spaţiu pentru studiu, spaţiu pentru distracţie, spaţiu pentru odihnă

 

Pentru a te asigura că adolescentul tău se dezvoltă complex şi într-un mod optim,camera unui adolescent trebuie să cuprindă un spaţiu pentru studiu (adolescenţa ne-o petrecem, nu-i aşa, învăţând), un spaţiu pentru distracţie (câteva jocuri, câteva cărţi, instrumente muzicale, sisteme audio, sisteme video, jocuri video şi aşa mai departe) şi un spaţiu pentru odihnă (odihna şi nu numai sub formă de somn, ci şi relaxare, meditaţie etc sunt necesare oricărui organism, darămite unuia în creştere!).

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI