O camera practica pentru copii

17-04-2015 / Blog amenajari camera copii

Camera copiilor trebuie să fie şi haioasă, şi practică. Va trebui să acorzi atenţia cuvenită spaţiului unde copilul tău va creşte şi se va dezvolta. Nu ar trebui să fie prea greu, dar nu va fi nici foarte uşor. Chiar va trebui să iei în considerare toate obiectele care urmează a fi aşezate în camera copilului tău pentru a vedea cum l-ar putea influenţa şi dacă este ceva ce îţi doreşti aproape de copilul tău.

 

Un pat comod, numai al lui.

 

Dacă ai un singur copil şi te-ai hotărât că opreşti numărătoarea aici, un pat de o singură persoană ar fi suficient. Ai putea să pui în cameră un pat de două persoane pentru serile când vei rămâne la căpătâiul juniorului pentru a-i citi povestea de culcare sau pentru atunci când nu poate adormi pentru că îi este frică de furtuni.

 

Totuşi, dacă ai doi copii, îţi doreşti minimum doi copii sau ai un nepoţel care vine relativ des în vizită şi rămâne la petreceri în pijamale, atunci mai practic ar fi să alegi paturi suprapuse pentru copii. Cel mai mic va dormi în patul de jos, ca daunele să fie minime în cazul accidentelor umede din timpul nopţii, iar spaţiul necesar copilului mai mare să nu fie invadat.

 

Alegerea culorilor

 

Cel mai bun mod de a alege culorile în camera copilului este ca tu să alegi baza: alb, gri sau bej – ceva neutru. Următorul pas ar să implici copilul în alegerile făcute pentru camera lui. Astfel, cel mic se va simţi mai important, iar tu te asiguri că îi oferi un mediu pe placul lui. Opţiunile dintre care copilului va alege vor fi, desigur, triate de tine înainte.

 

Straturi, straturi

 

Accesoriile sunt importante în orice dormitor, darămite în camera copilului: pentru podele trebuie să ai măcar o mochetă sau un covoraş pe jos, pentru a menţine o temperatură potrivită în această încăpere şi pentru a proteja copilul de răceala podelelor şi de duritatea lor în acelaşi timp.

 

Apoi, orice alt accesoriu contează: ferestrele trebuie să aibă şi jaluzele, şi perdele, aşa încât seara acestea să fie trase pentru ca cel mic să nu fie speriat de vreo umbră şugubeaţă. Aşternuturile sunt la fel de importante, căci cu ele ia contact direct pielea copilului, iar cei mici au nevoie de ţesături naturale, de cea mai bună calitate. Dacă găseşti unele şi pe placul lor (cu nuanţele preferate sau imprimeuri jucăuşe), eşti un erou!

 

Spaţii de depozitare

 

Cei mici vor învăţa în timp ce să strângă şi cum să strângă. Este bine să îi înveţi cât mai din timp cum să îşi organizeze lucrurile pentru a avea cât mai mult spaţiu pentru lucrurile noi, pentru a le găsi cât mai uşor pe cele pe care le deţine deja şi pentru ca dormitorul lui să arate bine mereu.

 

Accesorii, ornamente şi personalitate

 

Ultimul pas este accesorizarea camerei: jucării, suveniruri, tablouri – orice crezi de cuviinţă şi se potriveşte cu preferinţele celui mic trebuie să fie în această cameră, aşa încât copilul sau copiii să simtă că aparţin acestui spaţiu şi să înveţe încă de la cele mai fragede vârste ce înseamnă „acasă”.

 

Sursa foto:

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.