O camera plina de inspiratie - pentru copii sau pentru oameni mari?

12-12-2014 / Blog amenajari camera copii

Nu contează câţi ani ai, dacă ai copil sau nu: dacă îţi doreşti o cameră a poveştilor, decoreaz-o ca atare! Pentru poveşti trebuie să avem loc oricând! În imaginile din galeria foto vei vedea o cameră amenajată simplu, nu prea aglomerată; colorată, dar nu sufocantă; pentru copii şi, în acelaşi timp, aproape acceptabilă pentru oamenii mari. Spune drept: nu ai putea lucra sau nu ai putea lua masa într-o astfel de cameră?

 

Bine, recunoaştem, este o cameră de joacă pentru copii, dar nu-i aşa că ţi-ar plăcea să stai aici şi să îţi urmăreşti copii cum se joacă, cum îşi fac temele, cum trag un pui de somn pe banchetă? Haide să analizăm elementele cheie din aceastăcameră.

 

Copaci – falşi, dar verzi

 

Copacii adevăraţi s-ar rupe, s-ar dărâma, ar putea face sau adăposti gângănii – nu îţi doreşti aşa ceva pentru camera de joacă a copilului. Aşadar, trebuie să dea impresia de natural şi să fie colorat, dar să fie şi foarte bine fixat în acelaşi timp şi să fie foarte rezistent. De aceea s-au ales acei copăcei din imagiinile din galerie. Bine, poate şi pentru a avea pretextul potrivit pentru "scorburi" şi pentru agăţători în formă de cioate de copac.

 

Dacă îţi place simbolul copacului, dar nu vrei să iei din spaţiul de joacă al copilului, poţi să desenezi un stejar falnic pe unul dintre pereţi sau să cumperi un autocolant pe care să îl lipeşti pe perete.

 

Buturugi şi ciuperci

 

În camera de joacă ar fi bine să fie multe scăunele – pentru copilul tău şi prietenii săi de joacă. Aceste scăunele trebuie să fie cât mai moi şi cât mai uşor de mutat, ca cei mici să nu se poată lovi în ele, să le poată muta, dar să nu poată construi "blocuri" de scaune şi aşa mai departe. Prin urmare, pentru a evita accidentele, ai nevoie de scaune mici şi moi; de ce nu ar avea şi o formă drăguţă, tematică?

 

Un culcuş "câmpenesc"

 

Câmpeanul, după o zi lungă de muncă, se trânteşte şi doarme pe pământ, cu capul pe desagă. Copiii, după câteva ore bune de zbenguială, vor adormi în primul loc relativ confortabil pe care îl vor găsi. De aceea, este recomandat ca în camera de joacă să existe un pat nu prea înalt, nu prea mic, nu prea mare, nu prea îngust, iar pe acesta va trebui să fie întotdeauna multe perne şi păturici moi, care să îţi ajute micuţul să se culcuşească şi să se odihnească bine.

 

De-o fi soare, de-or fi nori...

 

Nu contează cum e vremea afară! Dacă vă jucaţi în casă, în casă trebuie şă fie întotdeauna vreme bună. Iată de ce îţi recomandam şi cu alte ocazii ca pereţii camerei copilului să fie bleu (albastru cât mai deschis), indiferent de sexul copilului: lipeşti un soare şi câţiva norişori albi, pufoşi şi zâmbitori şi, astfel, copilul tău va creşte într-un mediu cu un cer veşnic senin şi prietenos. E bine ca cel mic să crească într-un mediu pozitiv şi optimist!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.