TIOR

O camera moderna pentru o adolescenta

Majoritatea persoanelor cred că toate adolescentele vor camere roz, cu puf, cu discoboluri, cu inimioare şi cu o masă pentru machiaj cât jumătate de cameră; este greşit. Toţi oamenii sunt diferiţi. Adolescentele nu pot fi identice; nu, nici măcar dacă-s gemene. De-ţi vine să crezi sau nu, nu tuturor adolescentelor le place rozul şi sclipiciul. Dacă vrei să amenajezi o cameră pentru o adolescentă, asigură-te întâi că ştii ce îi place.

 

Discutaţi cromatica.

 

Culorile contează foarte mult. De aceea, este recomandat să întrebi persoana pentru care amenajezi o cameră sau o parte dintr-o cameră (în cazul în care ai doi copii şi trebuie să crească în aceeaşi cameră) cam ce culori ar vrea să vadă în faţa ochilor în fiecare zi.

 

S-ar putea să te uimească răspunsul, dar unele fete vor camere negre, verzi sau albastre. Iar apoi va trebui să te gândeşti cum temperezi aceste dorinţe, aşa încât să le împlineşti, dar să te asiguri că nu va vrea pereţii violet peste 4 luni, că doar nu stai toată ziua cu bidineaua în mână.

 

Ţine cont de pasiunile adolescentei.

 

Dacă fetei îi place moda, comandă-i un tablou cu tematică "fashion", dacă îi place geografia, caută lenjerie pentru pat cu imprimeul unui glob pământesc desfăşurat, dacă îi place muzica, oferă-i posibilitatea să exerseze pe unele instrumente muzicale agăţate de pereţii camerei ei sau lasă-i destul spaţiu pentru dans şi aşa mai departe.

 

Adaptează-i camera pentru a-şi urmări pasiunile, însă nu pe cele trecătoare, ci pe cele constructive şi de lungă durată.

 

Ţine cont de preocupările vârstei.

 

De la 14 ani şi până la 18, fetele se schimbă destul de mult. Cert este că va fi nevoie să îi respecţi intimitatea, dar să nu îi oferi nici prea multă libertate. Oricum ar fi, aceasta este vârsta la care vrea să facă petreceri în pijamale, dar începe să şi primească vizite... de la băieţi. Trebuie să accepţi ideea că fetiţa ta creşte şi se transformă în domnişoară.

 

Oferă-i tot confortul necesar: un dulap încăpător pentru o garderobă pe măsură, dar nu destul de încăpător pentru vizitatori surprinşi, un pat confortabil pentru două persoane, dar cu vizite bine programate şi aşa mai departe.

 

Gândeşte-te că nu îi reamenajezi camera în fiecare an.

 

Păstrează totul cât mai simplu şi încearcă să o faci şi pe micuţa ta să înţeleagă că nu poate primi totul tot timpul şi că trebuie să fie o cameră versatilă, pe care să o puteţi schimba uşor prin mixul de decoraţiuni, dar fără investiţii majore.

 

Încearcă, de asemenea, să o faci pe tânăra domnişoară să îşi dezvolte diferite abilităţi pentru a-şi face singurică decoraţiunile pentru camera sa din materiale reciclate.

 

Aminteşte-ţi că o adolescentă este o femeie în devenire.

 

Dincolo de toate acestea, trebuie să te gândeşti că fata aceasta nu va mai avea niciodată 10 ani sau 5 ani, ci ea creşte pentru a deveni o femeie.

 

Aşadar, o urmă de eleganţă în camera adolescentei tale, chiar dacă ea nu se gândeşte încă la asta, ar fi recomandabilă: un scaun elegant sau o cuvertură deosebită pentru pat, rafturi cu lecturi adaptate vârstei (o femeie adevărată trebuie să fie şi cultă), un dulăpior cu farmece (produse pentru curăţarea şi întreţinerea pielii, dar şi cosmetice şi produse pentru înfrumuseţare) etc.

 

Sursa foto: pinterest.com, freshome.com.

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI