TIOR

Modele deosebite de paturi pentru copii

Bineînţeles, copilul nu te va iubi mai puţin dacă îi amenajezi o cameră banală, dar cu siguranţă va fi mai mândru dacă dormitorul îi va fi personalizat. Iar când amenajezi un dormitor trebuie să porneşti totul de la alegerea patului, căci el este piesa de rezistenţă a acestei camere. Fără un pat, un dormitor nu ar fi decât o cameră oarecare, iar fără note personale o cameră oarecare este a tuturor.

 

Pentru că ştii deja că societatea ne educă în aşa fel încât să ne dezvoltăm cât mai puternic simţul proprietăţii, poate că ar fi mai bine ca fiecare copil al tău să aibă un spaţiu al său (personalizat după chip şi asemănare) pentru a nu dezvolta frustrări pe care să le reverse asupra celorlalţi.

 

Pentru a depăşi tendinţa de lecţie de „disciplină” sau de „educaţie civică”, vom trece direct la subiectul articolului: paturi personalizate pentru copii.

 

Măsoară totul.

 

Începe cu măsurarea copilului şi continuă cu măsurarea camerei. În funcţie de vârsta copilului vei şti când să îi schimbi patul şi cât de mult vei investi în această piesă de mobilier. Ia în considerare flexibilitatea modelului patului: îl vei putea modifica mai târziu pentru a-l adapta preferinţelor schimbătoare ale copilului?

 

Desigur, cel mai important este ca patul să încăpă în dormitor, să nu încurce „traficul” din cameră şi să permită şi instalarea altor piese de mobilă necesare în camera copilului. De aceea este foarte important să măsori totul: copilul, camera, salteaua şi cadrul patului (pe interior şi pe exterior, în lăţime, lungime şi înălţime).

 

Handmade sau la comandă?

 

Cele mai multe obiecte pot fi create şi manual, dacă găseşti sau eşti persoana cu suficientă răbdare şi suficientă îndemânare pentru a lucra piese de mobilier personalizate. Desigur, va trebui să ai materialele necesare şi, mai ales, ustensile de tot felul pentru a putea crea manual un pat confortabil şi personalizat pentru copilul tău. Poţi oricând să faci comandă de un pat cu orice model îţi doreşti la o fabrică de mobilă, dar nu te aştepta să găseşti patul perfect într-un magazin.

 

Alege tema potrivită şi modelul potrivit.

 

Înainte de a investi într-un pat personalizat (indiferent că este cumpărat de-a gata, lucrat manual sau comandat), asigură-te că ai găsit tema potrivită pentru camera copilului tău şi mai ales modelul care să ilustreze exact aşa cum trebuie ideea pe care vrei să o pui în scenă în camera copilului.

 

Citeşte aici mai multe despre amenajarea camerei pentru copii. 

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI