TIOR

Mai bine, pentru copii!

Dacă ai un copil al tău sau ai un copil în grijă sau care locuieşte în aceeaşi casă cu tine, este bine să îl înveţi din timp să fie ordonat: să facă ordine, să îşi organizeze lucrurile, să fie curat, să mănânce ordonat. Un trai echilibrat este cheia disciplinii pe termen lung. 

 

De ce scriem în categoria "home design" despre acest lucru? Este simplu: cel mai mult timp îl petreceţi acasă, iar casa ta (casă ori apartament, nu contează) te va ajuta, dacă este amenajată corespunsător, să îţi responsabilizezi copilul şi să îl faci să se simtă apreciat.

 

Zonele specifice copiilor

 

Copiii au nevoie de câteva limite: au voie să facă baie de unii singuri, dar nu au voie să se joace cu focul; au voie să te ajute să cureţi legumele, dar nu şi să le toace – cel puţin, nu până când nu sunt destul de mari pentru a umbla cu lame ascuţite.

 

Pentru copii, trebuie să te asiguri că prizele sunt bine izolate şi tot pentru copii trebuie să asiguri un loc de joacă şi locuri potrivite pentru studiu. De asemenea, este recomandat să le asiguri un loc al lor la masă, un loc unde să le expui premiile şi creaţiile, taburete pitice care să îi ajute să ajungă la chiuvetă şi la pasta de dinţi şi aşa mai departe.

 

Stil alimentar echilibrat

 

Pentru ca micuţul tău să mănânce echilibrat şi la ore fixe, trebuie ca tu să te îngrijeşti de acest lucru o perioadă considerabilă. De exemplu, poţi stabili meniuri diferite pentru fiecare zi din fiecare săptămână sau 14 meniuri diferite, aşa încât să repeţi fiecare meniu în două zile în fiecare lună.

 

Este bine ca micuţul să aibă meniuri diversificate, aşa încât să nu se sature de niciun fel de mâncare şi să consume şi cereale, şi fructe, şi legume, şi carne şi lactate.

 

Dacă micuţul tău mănâncă echilibrat, se va obişnui să facă totul ordonat. Cu timpul, va învăţa să îşi prepare singur micul dejun şi pacheţelul pentru la şcoală şi îşi va dezvolta, astfel, simţul proprietăţii şi simţul responzabilităţii.

 

Ordine în şifonier

 

De asemenea, este bine ca micuţul tău să aibă câte o ţinută pentru fiecare zi şi să se înveţe să nu poate aceleaşi lucruri de două ori. Pregăteşte-i ţinutele în şifonier şi aşază-i-le în ordine: toate tricourile şi cămăşuţele pe umeraşe, pantalonii dedesupt, iar încălţămintea jos de tot, curăţătă şi ordonată.

 

Învaţă-ţi copilul să îşi cureţe singur încălţămintea după fiecare purtare şi să o aşeze la locul potrivit, aşa încât data viitoare când vrea să se încălţe, să fie totul pus la punct.

 

Ajutor în treburile casnice

 

La început, tu vei face curat în camera copilului, însă de la 3 anişori trebuie să înceapă să te ajute: faceţi împreună curat, până când va creşte destul de mare pentru a se ocupa singurel de astfel de lucruri.

 

Apoi, este recomandat să îţi înveţi copilul să te ajute la treburile casnice: de exemplu, să împacheteze rufele curate, pe care le-ai strâns de pe sârmă, să îţi aducă borcanul de bulion din frigider şi aşa mai departe.

 

Disciplina începe de la prag

 

Micuţul tău trebuie să ştie să îşi aşeze încălţamintea în suport, să îţi aşeze hăinuţa în cuierul potrivit pentru înălţimea lui şi geanta (rucsacul de şcoală, de exemplu) la "locul genţilor", tot aşa mai departe, dar niciodată să nu ducă eventuale murdării de afară în restul casei şi totul să fie aşezat la loc.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI