TIOR

Lucruri de evitat in camera copilului

Cu siguranţă vă doriţi pentru copilul dumneavoastră cea mai frumoasă cameră şi cea mai bine utilată, însă trebuie să puneţi siguranţa acestuia pe primul loc şi să ţineţi cont de vârsta copilului pentru care amenajaţi camera.

 

Mobilier ascuţit

 

Copiii sunt plini de energie şi nu sunt la fel de grijulii cu ei înşişi cum sunt oamenii mari, iar din aceste motive sunt mai multe şanse ca cei mici să se accidenteze chiar dacă nu se joacă decât în casă. Prin urmare, încercaţi să evitaţi mobilierul cu suprafeţe nefinisate şi cu margini prea ascuţite. Pentru camera copiilor alegeţi mobilier cu margini cât mai rotunjite şi cu suprafeţe cât mai fine (fine, nu lucioase). 

 

Culori violente

 

Cei mici sunt foarte sensibili la lumini şi culori: ochiul uman distinge culorile înainte să definească formele. De aceea, este recomandat ca în camera copilului să fie cât mai multă lumină, însă întotdeauna să existe şi o variantă mai blândă (trebuie să folosiţi perdele sau jaluzele la ferestre şi potenţiometru pentru becul din cameră sau veioze cu lumină mai slabă).

 

Este foarte important ca zugrăveala şi mobilierul din camera copiilor să fie în nuanţe vesele şi cât mai colorate, însă trebuie evitate culorile prea puternice sau prea concentrate. De asemenea, va trebui să învăţăm să renunţăm la stereotipul camerei albastre pentru băieţei şi al camerei roz pentru fetiţe: există şi alte culori pe lume potrivite pentru decorarea camerei copiilor, iar acestea au cel puţin încă pe atâtea nuanţe. De altfel, nimeni nu spune că o astfel de încăpere trebuie să fie monocromatică.

 

Perdele lungi

 

Sigur, copiii trebuie protejaţi de lumini prea puternice şi de priviri indiscrete, dar se pot împiedica de perdelele prea lungi. În plus, dacă au destul curaj şi destulă imaginaţie, s-ar putea să îşi dorească să coboare pe geam, ţinându-se de perdele, cum se întâmplă în desene animate, iar aceasta nu este niciodată o idee prea bună, mai ales dacă veţi locui la etaj.

 

Mobilier suspendat

 

Orice obiect de mobilier suspendat trebuie să fie foarte bine fixat, iar aici ne referim mai ales la rafturi, dulapuri şi la paturile suspendate. Asiguraţi-vă că fiecare mod în care cel mic poate ajunge la lucrurile din fiecare colţ al camerei lui este asigurat: indiferent că trebuie să apeleze la scăriţe, scaune sau dacă trebuie doar să se înalţe pe vârfuri ţinându-se de un raft, mobilierul trebuie să fie stabil.

 

De altfel, este mai bine ca pentru camera copilului să optaţi pentru dulapurile clasice (indiferent cât de înalte) decât pentru cele suspendate. Astfel îi veţi oferi şi ocazia să înveţe să-şi ordoneze lucrurile în funcţie de prioritate şi de frecvenţa utilizării lor. 

 

Atenţie la covoare!

 

Este de preferat ca acestea să existe în camera copilului (mai ales că cei mici au tendinţa să se joace pe jos şi trebuie feriţi de răceala pardoselii) şi, cu cât sunt mai colorate, cu atât îi vor plăcea şi lui mai mult. Totuşi, va trebui să îl alegeţi cu grijă, astfel încât copilul să nu poată aluneca odată cu un covor drăguţ, dar nesigur. Indiferent cât şi-ar dori cel mic să se joace de-a Aladin, este recomandat să alegeţi fie un covor care să fie cauciucat pe partea care ia contact cu podeaua, fie o mochetă care să acopere în întregime pardoseala camerei copilului.

 

Prea multe obiecte care să îl distragă

 

Copiii sunt din ce în ce mai atraşi de jucăriile care se transformă şi de jocurile de consolă, ignorând jocurile copilăriei (coardă, şotron, raţele şi vânătorii şi aşa mai departe). Deşi trebuie să trăiască în pas cu vremurile în care cresc, cei mici trebuie învăţaţi să se implice în jocuri specifice vârstei lor.

 

În altă ordine de idei, va trebui să aveţi grijă ca cel mic să nu aibă prea multă aparatură în camera lui, mai ales până când trece de clasele primare. Dacă alegeţi să nu îl privaţi de programe TV şi calculator este numai decizia dumneavoastră, însă nu este recomandat să aibă acces la acestea în camera lui, existând posibilitatea să îşi strice somnul, să sară peste timpul rezervat temelor pentru a urmări serialul preferat şi tot aşa.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI