TIOR

Ingrediente pentru camera de joaca perfecta

Copiilor le place joaca – nimic nou aici. Dar cum amenajezi locul perfect de joacă tu, om mare, aşa încât să fie şi sigur şi plăcut de copii? Trebuie să respecţi numai câteva elemente... şi nu uita să încerci să te pui în pielea micuţilor!

 

Un loc mic într-un loc mai mare

 

Copiilor le place să aibă un loc al lor, un loc căruia să simtă că-i aparţin. Dacă locuinţa voastră este foarte spaţioasă (şi chiar şi dacă nu este) amenajează un colţ mai mic în camera copiilor: un castel micuţ în care să încapă numai copilul sau, şi mai bine, un iglu sau un colţ.

 

Copilului sau copiilor tăi le va plăcea să aibă propriul colţ în care să se simtă în siguranţă, dar să se şi poată juca în siguranţă, fără să deranjeze oamenii mari, fără să lase oamenii mari să îi strice jocul.

 

Culori vii

 

Copiilor le plac culorile vii – ei sunt fiinţe vesele, care au nevoie de un mediu pe măsură, un mediu unde să le fie alimentate bună dispoziţia, creativitate, comunicativitatea, spiritul de observaţie şi aşa mai departe.

 

Nu te teme să foloseşti culori intense şi nici de nicio combinaţie cromatică, oricât de îndrăzneaţă: până la urmă, dacă la finalul amenajării camerei copiilor nu îţi va plăcea rezultatul, vei putea oricând să vopseşti sau să retapisezi şi îţi poţi ruga copiii să te ajute.

 

Întreabă copiii ce vor, de fapt

 

Este foarte important să amenajezi camera copiilor aşa cum le place lor: degeaba vrei tu să le construieşti un leagăn în interior, dacă ei vor un pat în formă de maşinuţă în care să ajungă printr-un tobogan.

 

Comunicarea este cheia unui rezultat mulţumitor pentru toată lumea: nu trebuie să cumperi şi să amenajezi totul exact aşa cum vor copiii, ci găseşte o variantă de compromis.

 

Evită spaţiile copleşitoare

 

În cazul în care camerele locuinţei tale sunt din cele cu tavanul înalt, există posibilitatea ca juniorul tău să se simtă copleşit de înălţimea camerelor. Tocmai de aceea, este mai bine să segmentezi măcar camera copilului în aşa fel încât micuţul tău să nu se simtă... ei bine... micuţ.

 

Îngrijeşte-te să fie totul la îndemână pentru copilul tău: să fie accesibil orice obiect la care ar vrea să ajungă dintre cele la care îi este permis să ajungă, desigur, în funcţie de vârsta şi de îndemânarea sa.

 

Crează pentru cei mici un loc "secret"

 

Alege o bibliotecă foarte înaltă care să fie plină de cărţi de calitate şi pe care să o fixezi foarte bine şi în spatele căreia să laşi puţin loc unde să aibă acces copilul tău şi unde să îşi poată construi singurel din perne, păturici şi cartoane propria cazemată. Prefă-te că nu ştii nimic despre acest spaţiu, dar supraveghează-l discret.

 

Nu uita de siguranţa locului de joacă.

 

Am lăsat la urmă acest aspect, dar tu ştii mai bine că acesta este, în fapt,cel mai important criteriu de amenajare a camerei copilului: alege suprafeţe fine, dar nu casabile şi nu ascuţite şi nici prea dure pentru amenajarea acestei încăperi. Ia toate măsurile de siguranţă necesare şi în restul locuinţei.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI