TIOR

Idei simpatice si de bun gust pentru camera copiilor

Camera copiilor trebuie amenajată mereu cu mult bun gust şi cu măsură, căci cei mici învaţă din mers şi copiază tot ce văd în jurul lor. Prin urmare, atunci când amenajezi camera copilului tău, nu este suficient să ţii cont de bugetul tău, de măsurile de siguranţă şi de dorinţele copilului, ci şi să alegi mobilierul şi accesoriile cu multă grijă.

 

Grijă pentru paleta cromatică

 

Cel mai adesea, bunul gust se măsoară în numărul culorilor utilizate în amenajarea unei camere. Prin urmare, aşa cum ţi-am mai spus şi cu alte ocazii, încearcă să te limitezi la două, maximum 3 culori atunci când amenajezi camera copilului.

 

Nonculorile (alb, negru, gri) şi culorile neutre (culoarea lemnului, nuanţele de maro, bej, crem etc) nu se pun. Alege două culori, iar pentru una dintre acestea poţi alege maximum două nuanţe. Analizează imaginile din galeria foto şi vei înţelege imediat cum stă treaba.

 

Întotdeauna ceva vesel

 

Sunt copii. Copiii au întotdeauna nevoie de ceva vesel în camera lor. Chiar dacă alegi să amenajezi camera în culori neutre, pentru a permite imaginaţiei copilului să se dezvolte dincolo de culorile impuse de pereţii din jurul lui, tot va trebui să te asiguri că există ceva haios în cameră: un covoraş în formă de bufniţă, o pernă în formă de oaie, autocolanţi cu animale cu figură de tăntălăi pe pereţi, tablouri cu secvenţe haioase din desene animate etc.

 

Acord personalitate-decor

 

Bineînţeles că o încăpere amenajată pentru un copil trebuie decorată în funcţie de personalitatea acestuia! Dacă micuţul tău este prea tânăr ca să înţelegi ce preferinţe are sau ca să aibă prefeinţe, vei opta tu pentru o temă haioasă şi originală pentru camera lui, iar în acest sens te poţi inspira din articolele despre amenajarea camerelor pentru copii pe care le vei găsi aici.

 

Accesorii nonconformiste

 

Copiii trebuie să ştie de mici să coloreze în afara conturului, să gândească în afara cutiei sau cum vrei să îi spui. Trebuie să ştie că limitele şi le stabilesc singuri şi că, dacă îşi doresc destul de mult, pot face orice.

 

Încurajează-le gândirea creativă şi încrederea în sine! Acest lucru îl poţi face cu ajutorul unor detalii deosebite alese pentru interiorul camerei lor. De exemplu, le poţi aşeza în cameră un cort, le poţi construi un soi de căsuţă în copac... în cameră sau le poţi agăţa un leagăn în tavan.

 

Copiilor le va plăcea la nebunie şi vor învăţa şi cum se fac lucrurile, şi să nu îşi limiteze dorinţele, fără să fie nevoie ca tu să le spui vreun cuvânt sau să îi îndoctrinezi în vreun fel.

 

Sursa foto: houseandgarden.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI