TIOR

Idei nemuritoare pentru amenajarea camerei copiilor

Ne gândim mult mai des la cum să amenajăm bucătăria şi dormitorul decât la amenajarea camerei copilului şi, când remarcăm acest lucru, începem să ne agităm şi să ne îngrijorăm. De fapt, grijile nu sunt necesare: copiii sunt uşor de mulţumit.

 

Paleta de culori

 

Este recomandat să nu ţineţi cont de sexul copilului atunci când vopsiţi pereţii camerei lui. Spre exemplu, dacă este fetiţă, nu trebuie neapărat să folosiţi vopsea roz sau lila. Pentru pereţii din camera copilului sunt indicate culorile pastel: bleu, vernil, galben deschis.

 

O altă variantă ar fi să păstraţi pereţii albi şi să folosiţi mobilă foarte colorată pentru a decora camera: dulapuri cu uşi multicolore, lustră albastru electric, covoraş verde crud, pături şi lenjerii cu buline sau forme geometrice colorate.

 

Mobilier

 

Cu cât este mai puţină mobilă în cameră, cu atât copilul dumneavoastră are mai puţine şanse să se lovească şi este şi mai uşor de făcut ordine.

 

Piesele de mobilier necesare în camera copilului sunt patul (eventual unul supraetajat, dacă aveţi mai mulţi copii sau dacă doriţi să aveţi unde să îi găzduiţi prietenii), şifonierul şi biroul. 

 

Puteţi adăuga, pe unul dintre pereţi, câteva rafturi unde cel mic să îşi înceapă colecţia de cărţi preferate. De asemenea, nu ar fi rău ca lângă pat să fie o comodă joasă, pe care să aşezaţi o veioză cu personajele preferate ale copilului şi un ceas unde să stea, în timpul zilei, ursuleţul preferat.

 

Nu uitaţi de covor. Copiii sunt tentaţi să stea mai mult timp pe podea, în special când se joacă, iar pardoseala goală este prea rece pentru cei mici. Optaţi pentru un covoraş asimetric, multicolor şi în nuanţe vii, dar nu investiţi prea mult în acesta, deoarece este posibil să fie nevoie să fie schimbat destul de des.

 

Idei originale pentru un copil creativ

 

Încercaţi să vopsiţi pereţii camerei în culori diferite, de exemplu: un perete bleumarin (cel pe care este patul), unul albastru deschis (eventual cel de lângă fereastră), unul vernil (cel pe care este uşa) şi unul galben pal (cel pe care este biroul). Acordaţi multă atenţie alegerii culorilor. Acestea au o mare importanţă pentru influențarea stării de spirit a copilului, dar şi a „oamenilor mari”. 

 

Unul dintre pereţi îl puteţi lăsa alb şi puteţi adăuga din an în an amprentele copilului (urma de mânuţe sau de picioruşe), pe care le veţi întări apoi cu vopsea – cu siguranţă va fi tare mândru când va vedea cât de mult a crescut!

 

De asemenea, dacă doriţi să vopsiţi toţi pereţii în aceeaşi culoare, pe unul l-aţi putea sacrifica pentru un graffiti cu personajele Looney Tunes, iar pe altul cu temă underground. Nu va fi greu să găsiţi un artist urban care să vă ajute cu graffiti-ul. 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI