TIOR

Fetelor le plac dormitoarelor lor

Pentru că în cazul băieţilor se aude mai rar despre petreceri în pijamale, dormitoarele fetelor au nevoie de atenţie specială atunci când sunt amenajate. Confortul, pragmatismul şi drăgălăşenia trebuie să se împletească perfect în dormitorul unei fete, aşa încât ei să îi placă să îşi invite prietenele la ea acasă, unde o poţi supraveghea şi să îşi dorescă mai puţin şi mai rar să evadeze. Desigur, la vârsta adolescenţei aceste dorinţe sunt de nestăpânit, dar comunicarea poate elimina orice risc.

 

Aşadar, cum amenajezi un dormitor pentru o fată care ţi-e dragă?

 

În primul rând, trebuie să ţii cont că, indiferent de vârsta fetei pentru care tu amenajezi dormitorul, aceasta creşte şi va avea nevoie de spaţiu, dar şi de spaţii de depozitare. În al doilea rând, trebuie să fie o cameră adaptabilă schimbărilor iminente ale preferinţelor fetei şi să întâmpine eventualele nevoi ale acesteia. Iată ce trebuie să urmăreşti...

 

Loc de somn şi loc de poveşti

 

Un dormitor este, prin definiţie, camera unde se doarme. Prin urmare, nu poate lipsi de aici un pat. Totuşi, ia în considerare alegerea unui pat mai spaţios sau a unui pat extensibil ori aşezarea a două paturi într-o cameră pentru o fată, pentru ca părinţii să aibă unde se aşeza când îi citesc poveşti şi pentru a fi întotdeauna cel puţin un loc unde să îşi poată caza cea mai bună prietenă care va rămâne peste noapte la poveşti.

 

Loc pentru jucării, loc pentru bijuterii şi alte averi

 

Pe lângă dulapul de haine şi dulapul de rechizite, trebuie să existe şi mai multe spaţii – dulapuri sau rafturi, după preferinţe. Aceste spaţii vor avea, la început, colecţia de jucării. În timp, jucăriile vor fi înlocuite treptat cu albume şi cărţi, cu CD-uri sau alte obiecte pe care fata le va strânge ca mărturii a caracterului său.

 

Alegerea unor culori... adaptabile

 

Majoritatea fetelor sunt văzute ca fiind roz şi îşi vor dori camere roz, pereţi roz, mobilă roz şi aşa mai departe. Totuşi, cei care amenajează camera va trebui să ştie mai bine de atât şi să aleagă culori neutre sau măcar nuanţe adaptabile altor culori.

 

Dacă fata al cărei dormitor îl amenajezi preferă rozul aprins, alege ca acesta să se regăsească în special în feţele de pernă, în obiecte ce vor putea fi vopsite ulterior sau în cuverturi şi pături. Nu are rost să investeşti foarte mult în ceva ce se va schimba peste un an, doi.

 

Decoraţiuni schimbătoare

 

Dacă fetiţa manifestă mai multe interese, atunci accesoriile (husa pentru scaun,pernuţele decorative, perdelele, covorul etc) vor fi adaptate acestor interese şi, deci, culorile şi imprimeurile acestora vor putea diferi. Însă, fiind simple accesorii, vor necesita investiţii minime şi, deci, vor fi uşor de modificat sau de înlocuit.

 

Sursa foto: freshomdecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI