TIOR

Elemente decorative deosebite pentru camera bebelusului

Un perete poate schimba totul. Bineînţeles că poate! Dacă o întreagă latură a unei camere are un aspect special, toată încăperea va avea un aer deosebit. Camera bebeluşului nu are de ce să facă excepţie. Şi, pentru că bebeluşul va creşte, poţi decora dinainte camera lui într-un fel aparte, presupunând că îl vei creşte în aşa fel încât să îi placă ceea ce îi pregăteşti.

 

În camera copilului este nevoie de multe culori, de lucruri care să îi distragă atenţia de la orice eventuale supărări şi să îi transmită o energie pozitivă. Prin urmare, decorarea unui perete într-o manieră aparte este un pas recomandat adesea.

 

Alege peretele potrivit.

 

În camera copilului, este bine să ai câte o decoraţiune cât de mică pe fiecare dintre pereţi. Totuşi, imaginează-ţi (sau nu îţi imagina, ci doar uită-te la imaginile din galeria foto pe care ţi-am pregătit-o) cum arată un perete decorat aparte. De altfel, trebuie să alegi peretele potrivit: cel mai bine este să decorezi peretele de lângă pătuţul bebeluşului sau pe cel din faţa pătuţului, dacă acesta este perpendicular pe peretele cu ferestrele.

 

Alege o tematică pentru camera copilului.

 

Trebuie să alegi o tematică sau un stil, pentru a avea ceva de la care să porneşti atunci când te ocupi de amenajarea camerei copilului tău. Uite, de exemplu, alege ca temă astronomia (este bine ca cel mic să ştie că lumea nu se termină la orizont) sau geografia, istoria, biologia, lumea dispărută şi aşa mai departe – orice crezi tu că ar putea să îi stimuleze creativitatea şi/sau setea de cunoaştere.

 

Alege un model potrivit pentru peretele diferit.

 

Odată tema aleasă, fiecare element din această cameră trebuie să se potrivească acesteia şi ca formă, şi ca paletă cromatică, şi ca specific. Poţi alege un model care să încorporeze perfect restul mobilierului – eventual, poţi crea obiecte lucrate manual care să se potrivească, la rândul lor, cu tematica aleasă.

 

Elementele care fac parte din modelul peretelui Alpha trebuie să se regăsească cel puţin într-un alt obiect din cameră, dacă nu în mai multe: într-un imprimeu, într-o jucărie, într-o ţesătură.

 

Alege o manieră de a-l decora.

 

Peretele Alpha poate fi decorat cu ajutorul unor tablouri foarte mari, cu ajutorul tapetului, cu ajutorul unor desene murale sau pur şi simplu prin vopsea cu modele lavabile sau nu (vezi şi articolul despre aspectul de tapet fără tapet).

 

În funcţie de modalitatea aleasă îţi va fi mai mult sau mai puţin uşor să integrezi toate elementele din cameră în acest perete. De exemplu, poţi oricând să alegi un tapet cu un pattern simplu, apoi să îl accesorizezi cu animăluţe din autocolant sau... mai bine terminăm cu descrierile şi te invităm să analizezi imaginile din galerie.

 

Sursa foto: houzz.com  

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI