TIOR

Despre peretii din camera copiilor

Camera copiilor este locul în care te vei transforma în copil, fie şi numai pentru timpul în care o amenajezi. Camera copiilor nu trebuie să fie "în stil minimalist sau contemporan", nici "elegantă şi cu bun gust", ci haioasă, confortabilă şi atotcuprinzătoare!

 

Ce înseamnă atotcuprinzătoare?

 

O cameră atotcuprinzătoare pentru copii înseamnă să aibă un pătuţ potrivit, culorile potrivite în cameră, dulapul cu hainele copilului sau copiilor (poate chiar va avea fiecare copil dulapul lui), un loc de joacă şi un loc unde să îşi poată face temele, indiferent că abia este la punctul unde învaţă să facă bastonaşe sau a ajuns deja la tabla înmulţirii.

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea camerei copilului, ca nu cumva să uiţi ceva, dar şi să afli mai multe despre cum se amenajeaza camera copilului în funcţie de vârsta acestuia vei găsi aici.

 

Ce le faci copiilor care desenează pe pereţi?

 

Îi laşi! Le explici că nu au voie să deseneze decât pe unul dintre pereţi – acela unde ai lipit deja un tapet îndurător, unde ai fixat tabla de desenat sau unde ai lipit multe cartoane şi foi pe care să le poţi înlocui din când în când, când imaginaţia copilului tău a umplut toate spaţiile goale.

 

Ai văzut până acum vreun copil care să nu vrea să facă pereţii să fie mai frumoşi? Puţin probabil. De aceea este bine să fii întotdeauna pregătit(ă) pentru situaţia în care şi copilul sau copiii tăi se cred artişti şi vor să redecoreze pereţii. Un perete cu tapet nu a ucis niciodată pe nimeni. Fă-le moftul acesta şi bucură-te odată cu ei de creativitatea lor!

 

Ce modele să alegi pentru tapet şi care sunt următorii paşi?

 

Aşa cum poţi observa şi în magazinele cu modele de tapet (magazine online sau magazine fizice), pe lângă varianta de a-ţi face autocolante şi tapet la comandă, există o gamă largă de modele pentru tapet.

 

Alege un model nu prea încărcat, nu prea colorat, dar care să aibă totuşi imprimeuri jucăuşe. Să nu fie totul perfect simetric sau să poată fi completat cumva; de exemplu, aşa cum este tapetul din ultima imagine din galeria foto de mai sus.

 

Următorii paşi după alegerea tapetului este completarea întregii camere cu elemente care să rezoneze cu motivele de pe tapet: tapet cu buline + cuvertură cu buline pentru pat, tapet cu maşinuţe + exposiţie de mini-maşini, tapet cu norişori + cearşafuri cu linii curbe, tapet cu copăcei + căsuţe din lemn pentru vrăbiuţe (spaţii de depozitare pentru cel mic, dar cu model de căsuţe) şi aşa mai departe!

 

Sursa foto: home-designing.com, kidcrave.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI