De ce sa tii copiii in beci?

24-02-2014 / Blog amenajari camera copii

Amenajarea beciului poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă al tău încă este doar un spaţiu gri pentru depozitare şi nu o cameră frumos decorată. De ce să nu transformi beciul într-o cameră de joacă pentru copii?

 

Păstrează o latură pragmatică...

 

La propriu! Păstrează un perete pe care să fixezi un dulap destul de încăpător şi de bine compartimentat încât să aibă aici loc toate produsele pe care le depozitaseşi în beci. Desigur, poţi aşeza şi sub scări sau deasupra uşii câteva dulapuri sau rafturi.

 

De altfel, ai putea să aşezi în orice alt colţ al camerei un soldat şi un dulap pentru pantofi, astfel încât tu şi familia ta să puteţi păstra aici încălţămintea potrivită numai în anumite sezoane sau diferitele obiecte specifice sporturilor (snowboard, bila de bowling, undiţa etc).

 

Un colţ pentru studiu

 

Probabil trebuia să începem cu un alt lucru şi anume: vopseşte tot beciul cu alb sau o culoare cât mai deschisă (eventual, crem sau un pastel: un roz, un verde sau un bleu foarte foarte deschis).

 

Pentru că micuţul să poată învăţa aici, este necesar să fie linişte în restul casei, dar şi aici, şi să nu aibă un frăţior care se joacă în acelaşi spaţiu în timp ce el îşi face temele. La fel de important este şi ca micuţul să beneficieze de o bună iluminare a încăperii: lumina trebuie să fie cât mai clară, nu prea slabă, nu prea puternică şi să se propage din stânga sau din faţă-sus.

 

Un colţ pentru joacă

 

Peretele din apropierea zonei de joacă poate fi colorat (zugrăvit în întregime într-o zingură culoare, dar cât mai deschisă) sau „modelat”, adică decorat cu desene murale, tapet sau autocolant cu modele simpatice: iluzii optice, personaje din desene animate, desene abstracte sau oricare alt model ţi se pare că se potriveşte personalităţii şi vârstei copilului tău.

 

Nu uita să asiguri şi o mini galerie unde să expui cele mai reuşite desene ale copilului sau obiecte create la ora de lucru manual ( de la şcoală sau de acasă, doar trebuie să aveţi şi activităţi comune!).

 

Dormitorul copilului

 

Ei, bineînţeles că nu poţi culca copilul în beci! Dormitorul juniorului va fi... într-un dormitor. Totuşi, nimic nu te împiedică să aşezi în beci o canapea confortabilă sau un pătuţ în care să se poată odihni după joacă sau unde să se aşeze în timp ce-şi aşteaptă rândul la joc.

 

Cel mai important este, totuşi, să fie o cameră bine aerisită, luminată şi curăţată, astfel încât să nu se facă mugecai şi nici să nu se aciueze vreun dăunător. Ideal ar fi să existe şi minimum o fereastră în acest beci, pentru a putea aerisi cât mai des şi cât mai eficient.

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.