TIOR

Curcubeie pentru camera unei fetite

Atunci când amenajezi camera unei fetiţe, trebuie să ţii cont de preferinţele ei şi să vezi ce anume o face fericită. Camera unei persoane trebuie să fie locul unde se încarcă de energie. Desigur, dacă este vorba despre reamenajarea camerei, regulile sunt aceleaşi: decorul trebuie adaptat personalităţii persoanei care va locui în acea cameră.

 

Iar dacă încăperea respectivă este amenajată pentru o fetiţă, plină de visuri, de emoţii şi de speranţe, atunci decorul dormitorului său trebuie să fie în acord cu aceste trăiri.

 

Recomandat este ca astfel de proiecte să fie cât mai personale, deci încearcă să contractezi minimumul de lucrători posibil şi să te implici în decorarea camerei, alături de fetiţa pentru care este decorată camera. De asemenea, încearcă să te pui în pielea micuţei şi să înţelegi de ce acesta va fi un moment foarte important pentru mai târziu.

 

Ce ai de schimbat?

 

Primul lucru pe care trebuie să îl schimbi este perspectiva. Dacă acum camera fetiţei tale arată precum cea din prima imagine, lipsiţi-vă de rozul acela sec şi de decoraţiunile banale de prinţesă. Fetiţa ta merită mai mult decât o etichetă, aşa că trateaz-o ca şi cum chiar ai şti că va creşte şi că trebuie să îi măreşti vizibilitatea asupra vieţii şi scopului său în această viaţă.

 

Apoi... vei schimba decoraţiunile – acestea sunt cele mai importante lucruri, căci detaliile sunt cele care imprimă o anumită atmosferă într-o cameră.

 

Ce poate rămâne la fel?

 

Nu este obligatoriu nici să îi arunci jucăriile (de preferat ar fi să le sortaţi împreună şi să donaţi câteva din cele de care se poate despărţi unei case de copii, de exemplu), nici să îi schimbi patul sau să o muţi cu totul în altă cameră. Păstrează mobilierul, dacă acesta este încă bun, păstrează şi salteaua dacă este încă potrivită ritmului de creştere a fetiţei.

 

Deşi în imaginile din galeria foto poţi observa că a fost schimbată culoarea pereţilor, aceasta nu este o măsură necesară. Nu ar fi o idee rea, însă, să mai dai o mână de var pentru sanitizarea camerei. Desigur, dacă tu şi cea mică sunteţi de acord, puteţi schimba culoarea cu una pastelată – poate un portocaliu foarte deschis sau cel mai senin bleu pe care îl puteţi găsi...

 

Cât de multe curcubeie?

 

Ne cerem scuze dacă te-am indus în eroare cu titlul ales pentru articolul de faţă. Totuşi, un curcubeu care să se întindă pe toţi pereţii camerei ar putea deveni obositor şi ar putea crea impresia de aglomerare, ceea ce nu este ceva dezirabil în amenajarea unui dormitor.

 

Totuşi, curcubeiele se vor putea regăsi în decoraţiunile alese: în covoare, în ghirlandele multicolore de pe perete, în pernuţele decorative şi în păturile de pe patul micuţei. Aşază puţină culoare peste tot în cameră, chiar şi dacă este cu ajutorul obiectelor uni, cum sunt veioza şi căsuţa recondiţionată pentru păpuşi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI