TIOR

Curat in camera copilului - planul saptamanal

Ca de obicei, ai nevoie de un plan. Mai ales în camera copilului este necesar să faci curat zilnic, pentru că va împrăştia zilnic jucării şi hăinuţe. Şi, făcând zilnic dezordine, nu poţi termina curăţenia niciodată, ci va trebuie să te ocupi de această sarcină câte puţin în fiecare zi. Nu trebuie să îţi baţi capul foarte mult şi, mai degrabă, să aştepţi să crească micuţul destul încât să te poată ajuta şi să se înveţe să fie cât mai ordonat.

 

Eliberează câmpul de luptă.

 

Acesta este primul pas: să renunţi la tot ce este acum nefolositor. De exemplu, aruncă sau donează hăinuţe ale copilului tău dintre cele care nu îi mai vin (păstrează numai primul body sau un articol vestimentar care îţi este foarte drag şi care va deveni piesă de muzeu în colecţia familiei), precum şi o parte dintre jucării: păstrează numai jucăriile preferate şi nu, nu le poate prefera pe toate.

 

Divide et impera.

 

Împarte toate "activele" copilului tău pe categorii, apoi începe şi fă curat (sau măcar ordine) pe categorii: întâi, aranjează-i patul, apoi, organizează-i biroul şi rechizitele, apoi organizează dulapul cu hăinuţe, iar apoi aranjează jucăriile – sau adoptă orice altă ordine care să se potrivească planului făcut de tine.

 

Fă curat în profunzime.

 

Într-o zi (sau seara, după muncă, dar destul de devreme încât să poţi aerisi înainte de culcare) va trebui să faci curat în profunzime: să scuturi covorul, să ştergi praful (şi după mobilier, şi sub pat, şi de pe pereţi), să ştergi geamurile şi aşa mai departe. Scutură şi saltelele, şi pernele, iar apoi schimbă aşternuturile.

 

Organizează o mini galerie de artă.

 

Orice piesă de artă face copilul tău păstreaz-o şi expune-o undeva: asigură undeva o mini galerie de artă în care să aşezi toate desenele, modelajele sau produsele orelor de lucru manual pe care le face micuţul tău.

 

Delimitează zonele de activitate.

 

Fiecare cameră are mai multe zone de activitate (chiar dacă activitatea este somn) – nu îi permite sau nu îţi obişnui copilul să mănânce în altă parte decât la masă sau să se joace în pat sau la birou, ci numai în locurile potrivite pentru joacă. Delimitează zonele de activitate cu desene pe pereţi, cu covoraşe sau cu mici panouri.

 

Lipeşte etichete.

 

Depozitează jucăriile şi rechizitele copilului tău în cutii, apoi pune o etichetă pe fiecare cutie şi numeşte fiecare categorie, aşa încât să vă fie uşor să găsiţi orice aţi căuta şi să fie şi mai uşor să faci ordine (când ştii unde să pui fiecare lucru este mai uşor să îl pui la locul lui).

 

Sădeşte obiceuri zilnice.

 

Stabileşte pentru copilul tău câte o ţinută pentru fiecare zi, apoi aşază-i-o pe câte un umeraş cu câte o etichetă pentru fiecare zi a săptămânii. Diversitatea este bună (câte o ţinută pentru fiecare zi), dar ordinea şi organizarea sunt la fel de bune. Dacă nu vrei să le aşezi pe umeraş, le poţi aşeza (tot pe fiecare în parte) în câte un sertar, ca în ultima imagine din galeria pregătită.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI