Cum organizezi o galerie pentru copilul tau?

11-03-2015 / Blog amenajari camera copii

Lucrările copilului tău, oricât de naive ar fi, trebuie lăudate şi apreciate cât mai evident cu putinţă. De exemplu, ai putea crea o galeria numai pentru desenele copilului tău, iar dacă arta micuţului este exprimată altfel decât prin desen, va trebui să găseşti şi atunci o modalitate de a expune talentul copilului tău. Va trebui să îi încurajezi fiecare încercare de a-şi găsi drumul în viaţă. De data aceasta, să presupunem că micuţul tău desenează. Cum creezi o galerie de pictură pentru copilul tău?

 

Găseşti un loc accesibil şi vizibil.

 

Acesta este întotdeauna primul şi cel mai important pas: găsirea unui loc pentru galeria de tablouri unicat realizate de copilul tău. Acest loc poate fi în living, în birou, în camera copilului, în bucătărie sau chiar pe hol.

 

Desenele trebuie să fie vizibile şi cât mai bine luminate, dar să nu fie aşezate într-o zonă unde te deranjează şi unde nu vor putea fi stropite, rupte sau boţite şi în aceeaşi măsură accesibile, pentru a putea fi schimbate ocazional sau pentru a mai adăuga din când în când câte un desen.

 

Alegi o variantă flexibilă.

 

Flexibilitatea constă în posibilitatea de a schimba desenele sau de a adăuga oricând câte o nouă operă. Eventual, vei lua în considerare împărţirea spaţiului pentru galerie cu cel mic şi vei expune şi lucrări de-ale tale, pentru a-l susţine pe cel mic prin exemplificare.

 

Posibilitatea schimbării aspectului galeriei şi multitudinea variantelor de suporturi reprezintă o latură a flexibilităţii galeriei. O altă dimensiune a flexibilităţii este tematica desenelor, dimensiunile tablourilor şi tehnica de realizare a tablourilor: creioane colorate, creioane cerate, carioci, acuarelă, acuarele pe bază de ulei, acrilice etc.

 

Ia în considerare mai multe tipuri de suporturi.

 

În galeria foto încărcată mai sus, vei vedea că desenele, indiferent de tipul de hârtie pe care sunt executate, nu au nevoie de rame individuale, ci se pot improviza mai multe tipuri de suporturi pentru tablourile micului artist.

 

De exemplu, desenele pot fi înşirate pe sfoară şi prinse cu cleşti de rufe (cleştii pot fi simpli sau personalizaţi), fixate cu ajutorul unor clipsuri, înşirate pe o şină pentru perdele, aliniate pe sârme sau fixate pe umeraşe pentru haine. Iar tu poţi şi să nu te limitezi la exemplele ilustrate mai sus, ci să cumperi sau să confecţionezi un avizier unde vei expune desenele pe care le vei fixa la locul lor cu ajutorul benzilor adezive sau al piunezelor sau orice altă variantă îţi trece prin minte.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.