TIOR

Culori si lucru manual pentru copii

Nu-i aşa că ţi-ar plăcea să te implici pe cât de mult posibil în amenajarea camerei copilului tău? De ce nu ai alege să îi lucrezi manual câteva ornamente? Sigur, vei avea nevoie de puţin timp liber şi de câteva materiale, dar nimic nu este prea greu atunci când vrei să faci ceva pentru copilul tău, oricât de mic ar fi!

 

Construieşte un mic cort din pânză.

 

Fie că îi place copilului să se joace de-a indianul, fie că se joacă de-a orice altceva sau că îi trebuie un colţ cu un aer privat pentru a-şi citi poveştile preferate, instalarea unui cort în camera copilului poate fi o idee foarte bună. Alege materiale deschise la culoare. Poţi decora cu ciucurei sau poţi lăsa copilul să îi deseneze cu carioci modele pe fiecare faţetă a cortului.

 

Înlocuieşte uşa simplă cu ceva creativ.

 

Copii scriu şi desenează peste tot (unii, peste tot, în afară de caietele unde trebuie să îşi facă temele). Prin urmare, nu trebuie să investeşti foarte mult în uşa camerei. În schimb, poţi fixa o tablă de scris pe această uşă sau, şi mai bine (pentru a evita accidentele), poţi lipi autocolant din acela negru, care se comportă întocmai precum o tablă neagră de scris şi care poate fi şters şi, la un moment dat (când copilul se plictiseşte de el, de exemplu), îndepărtat fără a lăsa urme pe uşă.

 

Amenajează un colţ dedicat jocurilor...

 

Dacă ai un singur copil atunci va fi uşor să îi amenajezi camera cu ajutorul unui pat suspendat şi să laşi spaţiul de sub pat pentru amenajarea unei cazemate. Vor exista "uşi" textile şi taburete înăuntru. Jocurile le vei ordona în interior, organizate pe câteva rafturi. La final, camera ar trebui să arate cam cum arată cea din a doua imagine din galeria foto.

 

Un colţ dedicat jocurilor şi pasiunilor copilului tău.

 

Unii copii sunt foarte îndemânatici de la cele mai fragede vârste. Spiritul artistic şi toate "apucăturile" constructive ale copilului trebuie încurajate. De aceea este recomandat să amenajezi un colţ în camera copilului unde acesta să îşi poată pune în practică ideile şi talentele. Desigur, va trebui să te asiguri că nu se poate răni în instrumentele de lucru şi că toate materialele sunt adecvate vârstei şi înţelegerii copilului tău.

 

Improvizează spaţii de depozitare haioase.

 

La desene animate şi în filmele artistice pentru copii, cei mici văd tot felul de trăznăi. Să nu uităm nici de portalul către Narnia, nici de cărţile magice care te teleportează în tot felul de realităţi. Copilul îşi va dori ca magia să se întâmple şi acasă.

 

Aşadar, depozitarea unor cărţi cu poveşti cu aspect învechit într-un geamantan vintage aşezat sub pat, aşezarea unor cărucioare ca cele din biblioteci (dar colorate în nuanţe vii) la fereastră, cutii misterioase aşezate în colţul cel mai îndepărtat al dulapului nu pot lipsi din camera copilului... trebuie să existe măcar un obiect pe care cel mic să îl poată considera magic, bun şi frumos.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI