TIOR

Cuiburi pentru juniori

Nu ştiu despre tine, dar eu mi-aş dori tare mult să fiu din nou copil când văd camere de copii gata amenajate. Amenajarea unei camere de vis pentru copii nu este un proces dificil, însă ai nevoie de multă imaginaţie şi de răbdare. Ce elemente sunt necesare pentru a amenaja o cameră de copii inedită? Noi îţi vom oferi câteva sugestii, iar tu alegi ce ţi se potriveşte cel mai bine.

 

Pat suspendat şi loc de joacă

 

Alege pentru copilul tău un pătuţ suspendat, bine fixat, bine îngrădit. Acolo, vei putea să îi amenajezi un culcuş confortabil, unde să se simtă în siguranţă şi de unde să poată observa tot ce se întâmplă în cameră, dar şi să admire cerul şi păsările.

 

Ar fi uşor să îi amenajezi un loc de joacă sub pat, unde să îi fie şi uşor să păstreze curăţenia, şi să fie şi în siguranţă timp ce se joacă. Aşa îşi poate construi cazemate, îşi poate organiza singur propriile jucării, poate face jocuri de lumini şi aşa mai departe.

 

Paturi jos, joacă sus

 

Dacă, totuşi, nu îţi place ideea ca micuţul tău să aibă patul sus pentru ca nu cumva să cadă în timp ce doarme, atunci amenajează-i patul jos şi un fel de raft mai încăpător în partea superioară a camerei, unde să se poată sui pentru a se juca. Asigură acest spaţiu cu stâlpi de rezistenţă şi sfori groase, orizontale.

 

Două paturi faţă-n faţă

 

Dacă ai doi copilaşi, atunci ar trebui să le amenajezi camera cu multă atenţie şi în mod echilibrat, să nu faci diferenţa între copii în niciun fel: tot ce are unul să aibă şi celălalt, chiar dacă este într-o altă culoare sau un model uşor diferit, trebuie să aibă acelaşi lucru. Eventual, poţi face diferenţe cromatice, în funcţie de preferinţele fiecărui copil.

 

Pseudo-buncăre

 

Un mic buncăr ar fi modul ideal pentru a amenaja locul perfect pentru ca micuţii tăi să doarmă: înainte de culcare, este ideal să fie cât mai puţine lucruri în câmpul vizual, aşa încât să aibă somnul cât mai liniştit.

 

Spaţii de creaţie

 

În camera copilului trebuie întotdeauna să existe şi loc pentru creaţie şi loc pentru teme, nu numai pătuţ şi loc de joacă. În funcţie de ce îi place copilului tău să facă, amenjează-i un colţişor cât de mic unde să îşi poată exersa talentele.

 

Încearcă să îi oferi copilului loc pentru desenat şi locuri pentru lucru manual, pentru jocuri cu plastilină, desene cu cretă pe tablă, pentru scenete cu păpuşi sau marionete, pentru dans sau cercetări ştiinţifice la nivelul potrivit vârstei şi aptitudinilor micuţilor.

 

Ordine şi organizare pentru mai mult loc liber

 

Încearcă să îi oferi cât mai multe spaţii de depozitare, aşa încât să aibă un loc anume pentru fiecare categorie de produse prezente în camera micuţului: jucării, rechizite (aşezate în cutii sau sertare după categorii), hăinuţe, suveniruri, fotografii etc.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI