TIOR

Cuibul perfect pentru nou-nascut

Camera nou-născutului este bine să fie separată de dormitorul oamenilor mari şi să fie echipată corespunzător necesităţilor celui mic, dar şi ale părinţilor care îl îngrijesc. Această încăpere va fi o oază a echilibrului, a armoniei şi a liniştii, astfel încât cel mic să crească frumos.

 

Materialul principal: lemnul

 

Podelele trebuie neapărat să fie din lemn, indiferent că optaţi pentru parchet laminat ori pentru duşumele din acelea robuste din lemn de brad. Important este să nu lăsaţi partea de jos a camerei din ciment sau gresie, căci acestea păstrează răceala.

 

Pătuţul copilului trebuie să fie, de asemenea din lemn, iar tâmplăria (uşi şi ferestre) ar fi bine să fie şi ea tot din lemn sau măcar un material care să imită lemnul. Pe primul loc este, totuşi, capacitatea de izolare termică a tâmplăriei.

 

Nu uitaţi că lemnul, în funcţie de copacul de la care provine şi de procesul de prelucrare poate avea foarte multe culori, deci o veţi găsi cu siguranţă pe cea potrivită planului dumneavoastră.

 

Alegerea culorilor

 

Dacă tot am pomenit de culoarea lemnului, trebuie să continuăm cu menţionarea alegerii paletei cromatice pentru camera copilului. Majoritatea părinţilor iau această decizie în funcţie de sexul copilului: dacă este băieţel, camera este în mod necesar albastră, iar dacă este fetiţă, camera este în mod obligatoriu roz.

 

Pentru că vrem să depăşim împreună cu dumneavoastră aceste clişee, vă recomandăm să luaţi în seamă şi alte palete cromatice.

 

Prima recomandare se va îndrepta către nuanţele neutre, însă doar către cele din sfera caldă: crem, maro, ocru etc. Pe acestea le puteţi folosi cu încredere, mai ales dacă nu cunoaşteţi sexul copilului. Camera va fi uşor de colorat odată cu naşterea acestora: câteva păturici colorate şi un autocolant cu un elefant haios ar trebui să rezolve problema.

 

Galbenul este următoarea recomandare, date fiind valenţele sale pozitive: induce dorinţa de a comunica, stimulează echilibrul interior, ajută la concentrare şi calmează spiritul, astfel încât orele de somn ale celui mic vor fi netulburate de stimuli vizuali. De asemenea, este o culoare voioasă, potrivită copilăriei, fără a eticheta lucrurile după sexul copilului. Această culoare primară poate fi împletită cu maro, cu verde, cu portocaliu sau cărămiziu, cu alb, cu albastru – din nou, accesorizarea camerei se poate face în timp, în funcţie de cum vreţi să modelaţi mintea copilului dumneavoastră.

 

Întotdeauna vom avea curcubeul! Pentru acest lucru, veţi avea nevoie de pereţi, podele şi tâmplărie albe, astfel încât să puteţi opta pentru covoraşe colorate, pătuţ cu pături şi lenjerii colorate, veioze şi aşa mai departe. De asemenea, puteţi opta pentru o cameră în două sau trei culori, însă va trebui să păstraţi exact aceeaşi nuanţă a fiecărei culori: bleu şi cărămiziu, maro şi roz, verde cu maro, maro sau kaki şi două nuanţe pastelate etc.

 

Piese de mobilier necesare

 

Pătuţul copilului este piesa care chiar nu poate lipsi din camera copilului. Ideal ar fi să fie unul nu foarte înalt, cu gărduţ din lemn de jur împrejur. Dacă vreţi să creaţi un spectacol deasupra pătuţului celui mic, sugerăm înlocuirea circului de luminiţe şi jucării atârnate cu steluţe fosforescente lipite de tavan. Pe acesta îl puteţi lăsa alb, dar pentru un plus de farmec recomandăm vopsirea lui într-un bleu deschis, pe care să desenaţi şi câţiva norişori.

 

Fotoliul mamei – se va dovedi foarte necesar în momentele în care sugarul trebuie hrănit sau adormit, precum şi în nopţile în care micuţul pur şi simplu nu vrea să doarmă, ci să fie ţinut în braţe. Aşezaţi în acest fotoliu sau în apropierea lui multe pernuţe şi un taburet pitic pe care să vă odihniţi picioarele.

 

Măsuţa unde se vor schimba scutecele pline de magie ale micuţului nu poate lipsi din această încăpere şi recomandăm poziţionarea acesteia lângă fereastră, în colţul opus pătuţului celui mic. Imediat lângă aceasta trebuie să se afle dulăpiorul pentru consumabile, iar lângă el, cel pentru hăinuţele copilului. Pe acestea puteţi să le lăsaţi simple, însă cu siguranţă vor fi mai drăguţe dacă lipiţi câteva imagini cu pui de animale sau câteva fotografii de familie.

 

Şi, în plus...

 

În camera copilului îşi pot face loc multe alte obiecte de mobilier, accesorii, decoraţiuni şi aşa mai departe. De exemplu, sugerăm o vitrină cu etapele creşterii: prima fotografie (fără blitz) de la spital, prima fotografie de când a ajuns acasă, prima fotografie stând în şezut, prima masă care nu este lapte etc.

 

Între obiectele utile în camera nou-născutului se vor face foarte utile o măsuţă pitică pe care să aşezaţi interfonul, un CD player cu cântece de leagăn şi orice mai credeţi de cuviinţă: o carte, un pachet de şerveţele etc. Pentru pereţii camerei vom sugera şi prezenţa unui ceas frumos colorat şi cât mai silenţios, precum şi picturi murale vesele (cu animale sau plante) sau autocolante.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI