TIOR

Copiii si sporturile

Cum amenajezi camera unui copil care este pasionat de sport? Care alte spații pot fi dedicate pasiunilor copilului tău? Nu-i așa că ai prefera ca juniorul tău să se dezvolte frumos din punct de vedere fizic? 
 
 
Amenajează-i micuțului tău astfel încât să poată continua să viseze cu ochii deschiși la pasiunile sale! De altfel, dacă stai la casă, îi poți amenaja micuțului un colț al său și în grădină, în garaj, la demisol sau poate chiar în sala ta de sport. 
 
Loc pentru fotbaliști 
 
În primul rând, va trebui să observi comportamentul micuțului și preferințele sale, astfel încât să vezi care tip de fotbal este cel mai potrivit: fotbalul american ori fotbalul european (soccer)? 
 
În al doilea rând, după stabilirea tipului de sport ideal, va trebui să alegi decorațiunile: modelul pentur covor, modelul pentru perdele, graffiti cu scheme de joc sau cu jucători echipați în uniforma echipei preferate. 
 
Pentru copii cu aspirații de basketbaliști 
 
În cazul copiilor pasionați de basket parcă totul este mult mai ușor. Poți alege mai ușor nuanțele dominante pentru decorarea camerei celui mic, utilizând nuanțele ce se regăsesc pe mingile originale de basket: maro și portocaliu. Dacă agați și un coș undeva în cameră sau înrămezi un poster cu Michael Jordan sau Shaquille O'Neil semnat de vedeta pozată, micuțul nici că și-ar putea dori mai mult. 
 
Voleibaliștii nu pot exista fără fileu 
 
Nu te bloca la gândul că voleiul este pentru fete, cum nici fotbalul nu este numai pentru băieți. Pornind de la această idee, camera poate fi decorată în orice culoare, iar spațiul pentru joacă și teme poate fi separat de spațiul pentru somn și garderobă printr-un fileu așezat cu grijă la înălțimea corespunzătoare. Cel mai bine ar fi, însă, să găsești locul potrivit în aer liber pentru instalarea unui fileu unde copilul tău și prietenii săi să poată juca volei. 
 
Pentru viitorul Năstase... 
 
Mingile de tenis nu pot lipsi din camera unui viitor tenisman. Dacă sunt și semnate de cei mai mari jucători ai României, acestea vor valora pentru micuț mai mult chiar decât vor valora peste câțiva ani, când le va vinde la licitație pentru a-și achita taxele școlare. 
 
Picturile murale sunt un mod bun de a decora o astfel de camera, însă nu s-ar compara cu o colecție de rachete care să fie agățate la diferite înălțimi pe unul dintre pereții încăperii. Rafturile pe care să își etaleze eventualele trofee sau colecții cu diferite obiecte specifice jocului sau jucătorilor sunt încă un detaliu care denotă grijă și care îl va ajuta la dezvoltarea unui spirit autocritic, ordonat și responsabil. 
 
Din punct de vedere cromatic, probabil că verdele este cea mai potrivită culoare, în combinație cu nuanțe de maro și alte culori neutre, iar între imprimeurile ideale se numără modelul plaselor de rachete de tenis, modelul repetitiv al unor rachete în miniatură sau al unor mingi de tenis, precum și modelul care este purtat cu mândrie de fiecare minge verzulie. 
 
Pentru copiii care preferă sporturile minții 
 
Aceștia vor avea nevoie fără doar și poate de un dulap-bibliotecă în care să își depoziteze cu grija specifică toate cărțile de beletristică și toate jocurile de societate, dar mai ales cărțile ce cuprind tacticile marilor șahiști. Un birou va fi întotdeauna ocupat de un joc de șah desfăcut și gata de "luptă", precum și un cronometru special pentru astfel de jocuri. 
 
Dacă va avea și o mochetă în carouri bicolore sau un desen mural cu perspectiva unei table de șah, camerei acesteia nu i-ar mai lipsi nimic. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI