TIOR

Contraste cromatice in camera copiilor

Camerele copiilor sunt amenajate, de cele mai multe ori, în linii simple şi culori cuminţi şi au numai ici, colo, câteva detalii colorate. Dar dacă ai alege un decor contrastant? Dacă ai alege să decorezi camera copilului tău în nuanţe îndrăzneţe şi vioi? Nu crezi că aspectul camerei copilului influenţează modul în care se dezvoltă copilul?

 

Un decor îndrăzneţ va spori încrederea în sine a copilului, precum şi setea de cunoaştere, curiozitatea şi dorinţa de a încerca lucruri noi. Încercând mai multe domenii, îi va fi mai uşor să îşi descopere pasiunea cât mai devreme. Astfel, va avea mai mult timp şi mai mult curaj să îşi urmeze talentul şi să îşi pună în practică abilităţile.

 

Culori puternice care vor colora lumina

 

Dacă alegi ca finisajele din camera copilului să fie albe sau în vreo nuanţă deschisă de maro şi accesoriile (cuverturi, perdele, covoare etc) să fie colorate intens, dar cu o singură culoare dominantă, lumina din cameră va căpăta nuanţe ale culorii dominante din încăpere.

 

Pentru a te convinge fără a trece încă la fapte, priveşte prima imagine din galeria foto: domină nuanţele de roşu, chiar dacă există şi roz, şi portocaliu; prin urmare, lumina albă, naturală, are acolo o nuanţă roşiatică. Drăguţ, nu?

 

Contrast între două culori puternice

 

Poţi la fel de bine să nu te limitezi la o singură culoare pe care să o „instalezi” în camera copilului, ci să amenajezi o cameră bicoloră. Pentru contrast, va trebui să alegi două culori cu o intensitate egală: verde şi portocaliu (ca în a doua imagine din galeria foto), roşu şi albastru, galben şi albastru etc.

 

Contrast între o culoare şi o nonculoare sau...

 

Alege o nonculoare (alb sau negru, dar mai bine alb) sau o culoare neutră care să domine camera copilului. Poţi opta pentru diferite nuanţe de bej sau crem, pentru un aspect primitor, calm şi cald, iar apoi „condimentează” totul cu nuanţa preferată a copilului tău. Această nuanţă va trebuie să fie exact aceeaşi, indiferent unde o foloseşti: dacă cearşafurile sunt bleu, turcoaz sau oranj, şi veioza va avea exact aceeaşi nuanţă, şi covoraşul la fel. Desigur, detaliile colorate vor depinde de gusturile  tale şi ale copilului, precum şi de obiectele disponibile în culoarea potrivită.

 

Despre alegerea culorilor...

 

Pentru a alege culoarea potrivită trebuie să iei în considerare însemnătatea fiecărei culori şi influenţa acesteia asupra diferitelor tipuri de minţi: ceea ce pot stimula culorile, ceea ce înseamnă, stările pe care le pot induce şi aşa mai departe. Fără să ne dăm seama, culorile preferate suntem cele de care avem nevoie: albastru pentru concentrare, galben pentru găsirea echilibruluu, roşu pentru creşterea intensităţii diferitelor trăiri şi aşa mai departe.

 

Nu în ultimul rând, va trebui să îţi cunoşti foarte bine copilul, pentru a şti ce îi place acestuia şi a reuşi să îi amenajezi camera perfectă.

 

Pentru mai multe sugestii privind amenajarea camerei copiilor, click aici.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI