TIOR

Cand copiii cresc, cum amenajam dormitorul?

Planurile se schimbă atunci când în familie apare un copil. Odată cu el apar modificări în ceea ce privește amenajarea locuinței. Visul oricărui părinte este să decoreze camera pentru copii care niciodată nu se va demoda. Știai că în materie de amenajări interioare, visele pot deveni realitate? Să vedem ce ne-au pregătiti specialiștii în home design.


Pe lângă faptul că personalitatea copilului se schimbă, și gusturile acestuia în materie de amenajări interioare vor suferi modificări. Pentru că vei dori ca dormitorul să fie „la modă” și să îi creezi toate condițiile, vei fi tentat să reamenajezi constat încăperea. Însă, totate acestea implică timp, bani și alte resurse. De aceea, cel mai indicat este să găsești varianta optimă de amenajare a dormitorului pentru copii. Designul camerei pentru copii poate „crește” odată cu aceștia. Iată cum!


Mobilier adaptabil


Investește în mobilier care se adaptează ușor vârstei celor mici. Creșterea în vârstă atrage după sine mai multe spații necesare pentru depozitare. Așa că te poți orienta către piese de mobilier nici de mici, dar nici de mari dimensiuni. Trebuie să te gândești la viitor și la cât de utile vor fi acestea pentru copilul tău când se va mări. Dacă dispui de mai mult spațiu, poți investi într-un pat dublu. Este ideal chiar și pentru prietenii celor mici sau alți musafiri ce ar putea petrece o noapte în camera de copii.


Mobilier multifuncțional


Mobilierul poate căpăta diverse roluri în funcție de vârsta copilului. Cu ajutorul unui mobilier multifuncțional poți transforma un spațiu de înfășat într-un birou cu sertare și rafturi incluse. În timp, cel din urmă va reprezenta locul potrivit pentru făcut teme, citit o carte și alte activități asemănătoare.


Tot din capitolul „multifuncțional” face parte și patul cu spațiu de depozitare. Cu o asemenea piesă de mobilier nu riști să aglomerezi camera, ci o păstrezi mai mult timp curată și organizată. Imaginează-ți câte jucării poți depozita aici. Nenumărate. Și până la urmă, nu doar jucării, ci orice nu și-ar găsi locul într-un locușor al camerei.


Dormitor cu personalitate


Implică-ți copilul în amenajarea camerei. Mai ales că locul în care cel mic își petrece o mare parte din timp trebuie să îi reflecte personalitatea. Acest lucru se poate realiza prin accesorizarea dormitorului cu elemente ușor de schimbat. Printre ele se numără: covorul, pernele decorative, tablourile. O schimbare trebuie să ia în calcul atât nevoile, cât și preferințele copiilor. Împreună puteți transforma o simplă cameră într-un spațiu care să îi ofere tot ce are nevoie.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI