TIOR

Camere neutre pentru bebelusi

Sigur că bebeluşii sunt fetiţe sau băieţei, dar dacă trebuie să împarţi o cameră unei fetiţe ŞI unui băieţel? Sau dacă nu vrei să ştii ce sex are copilul până la naştere, dar îţi doreşti să îi amenajezi camera dinainte să vină pe lume? Amenajezi o cameră neutră! O cameră care să nu fie nici pentru fetiţe, nici pentru băieţei, dar şi pentru fetiţe, şi pentru băieţei, o cameră ca cele din imaginile din galeria foto este perfectă pentru o astfel de situaţie.

 

Foloseşte-te de forme şi culori.

 

Formele geometrice (regulate sau neregulate) nu sunt specifice unui anumit sex. Aşadar, poate fi o idee chiar foarte bună să amenajezi întreaga cameră în culori neutre şi tonuri cât mai deschise, poate chiar în alb (deşi albul este o nonculoare) şi apoi să înveseleşti decorul cu ajutorul unor forme geometrice colorate desenate sau lipite pe pereţi.

 

Vopseşte totul în alb şi lipeşte abţibilduri copilăroase.

 

La fel ca formele geometrice, nici desenele animate nu ar trebui să fie adresate unui singur sex, iar cele mai bune nu sunt: Tom şi Jerry, Looney Tunes şi celelalte desene animate clasice. Prin urmare, poţi oricând să zugrăveşti toată camera în alb, să cumperi mobilier alb şi să alegi un parchet într-o culoare neutră (cât mai deschisă, pentru a nu se vedea prea uşor eventualele defecte), apoi să alegi cele mai frumoase abţibilduri cu personajele tale preferate din desenele animate.

 

Introdu un model neutru pentru pereţi.

 

Şi în galeria foto vei vedea un astfel de model. Dacă totul în cameră este unisex, păstrează şi pereţii la fel. De exemplu, zugrăveşte-i în alb şi oferă-le un plus de personalitate cu un model realizat cu ajutorul unui şablon: steluţe sau cerculeţe crem sau galben pastelat.

 

Adaptează camera la stilul din restul casei.

 

Dacă întreaga locuinţă are un aer contemporan, atunci şi camera copilului trebuie să fie amenajată într-o manieră modernă. Dacă locuinţa ta este vintage, atunci şi camera copilului trebuie să fie asortată. Încearcă să respecţi elementul dominant din restul casei, indiferent că o faci la nivel cromatic sau în sensul repetiţiei unui anumit element (un ceas cu model floral, de exemplu, sau perdele asemănătoare).

 

Împinge culorile la limite.

 

Care sunt limitele unde culorile sunt atribuite numai fetelor sau numai băieţilor? Rozul nu este potrivit pentru băieţi, indiferent de nuanţă, dar se poate folosi oricând o nuanţă de roşu sau de portocaliu în combinaţii cu alte culori. Pastelurile vor fi întotdeauna convenabile în camera copilului. Consultă-te cu partenerul de viaţă şi alegeţi împreună paleta cromatică pentru camera bebeluşului, aşa încât, indiferent de sexul pe care îl are micuţul, să nu îi fie inhibate simţirile şi dezvoltarea normală a minţii şi spiritului său.

 

Citeşte aici mai multe sugestii pentru amenajarea camerei copiilor. 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI